Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

"Avgolemono” zupa (Grieķija)

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

Tradicionāla grieķu zupa, kas tiek gatavota no vistas buljona, rīsiem vai makaroniem. Īpašo krēmīgumu zupai piešķir citronu un olu maisījums. Kaut zupa vairāk asociējas ar grieķu virtuvi ikdienā, tā tiek pasniegta arī īpašās reizēs, piemēram, Ziemassvētkos pēc dievkalpojuma vai svētku vakariņās.

Olu un citrona kombinācija simbolizē cerību un svaigumu, kas iederas svētku noskaņā. Zupa ir viegla un sātīga vienlaicīgi, laba izvēle, kā līdzsvarot bagātīgu svētku maltīti.

Sastāvdaļas (4 porcijas):

  • 1 litrs vistas buljona
  • 1 vidēji liela vistas fileja (vārīta un sagriezta gabaliņos)
  • 100 g rīsu (vai makaronu)
  • 2 olas
  • 2 citronu sula
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Svaigi zaļumi (piemēram, pētersīļi vai dilles) pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Vistas gaļu ielikt katliņā un pavārīt divas minūtes. Atsevišķi uzvāra rīsus.
  2. Lielā bļodā sakuļ olas ar citronu sulu, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Nepārtraukti maisot, lai olu masa nesaietu pārslās, tajā iejauc pāris kausus karsta buljona.
  3. Iegūto maisījumu lej katlā pie vistas buljona un samaisa. Pievieno vārītos rīsus un uz mazas uguns uzsilda, bet neuzvāra.
  4. Pasniedz karstu, pārkaisot ar smalki sakapātiem zaļumiem.
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu