:format(webp)/nginx/o/2025/05/29/16877063t1h0dac.png)
Laimīgs tas, kurš var iziet piemājas dārziņā un paņemt tik rabarberu kātu, cik nepieciešams. Ja kāti tiek atvesti no laukiem lielākā daudzumā vai nopirkti, jādomā, kā tos uzglabāt, ja nav paredzēts visus uzreiz pagatavot; lai tie saglabājas stingri un sulīgi. Varianti ir, un pat vairāki.
Ietīti maisiņā
Kātus nemizotus un nemazgātus ietin maisiņā un uzglabā ledusskapī dārzeņu atvilktnē. Ieteikums – dažus nelielus caurumiņus atstāt, lai gāze, ko izdala kāti, plūstu uz āru.
Ietīti folijā
Šī metode, līdzīgi kā iepriekšējā, paredz rūpīgu kātu ietīšanu, mazliet vaļīgāk aiztinot galus, arī atstājot vietu kur etilēna gāzei izplūst.
Šādi kāti var noturēties ledusskapī stingri un svaigi līdz pat divām nedēļām.
:format(webp)/nginx/o/2025/05/19/16856313t1ha531.jpg)
Kā ziedi vāzē
Gluži tāpat kā svaigus zaļumus, kātus liek traukā ar ūdeni, augšējiem galiem pārvelk plastmasas maisiņu un novieto ledusskapī.
Šī varētu būs mazāk ērta metode, jo kāti ir gan gari, gan arī vairums brangi, būs grūti piemeklēt pietiekama lieluma trauku un izbrīvēt vietu ledusskapī, īpaši, ja kātu ir daudz.