:format(webp)/nginx/o/2025/05/27/16873104t1hc238.jpg)
Zemgales puses saimniece Sandra Icaka Viesturu pagastā saimnieko jau desmito gadu. Piemājas saimniecībā lekni aug rabarberi, tādēļ neiztrūkstoša Jāņu galda sastāvdaļa ir rabarberu kūka. Tā Sandrai sanāk īpaši garda un čagana.
“Ciemiņi, kas brauc pie mums uz Jāņiem, nekad nebrauc ar attieksmi – te nu mēs esam, kur klātais galds?! Viesi paši līdzdarbojas mielasta tapšanā.
Katrs organiski pieslēdzas pie mielasta gatavošanas, kāds sagriež, kāds nomizo, kāds marinē. Atceros, ka reiz atbrauca draudzene ar vīru, kopā darbojamies, viss pabeigts, viņa prasa – nu, ko mēs vēl varam padarīt? Es atbildēju – aizejiet pagulēt, lai spēks līgot! Draudzene bija sajūsmā par tādu servisu!”
Rabarberu zīmē
Ņemot vērā, ka “Padegās” brangi aug rabarberi, tad tie arī nonāk uz Jāņu galda.