Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Kā mēs paši veselīgu putru padarām neveselīgu un kuras divas ieteicams baudīt retāk (1)

Auzu pārslu putra ar ievārījumu. Ilustratīvs attēls.
Auzu pārslu putra ar ievārījumu. Ilustratīvs attēls. Foto: James McLauchlan/Shutterstock.com

Silta putra – kādam doma par šādu ēdienu raisa skaistas atmiņas un putra tiek baudīta arī pieaugušā vecumā, bet citam tā ir bērnības trauma, atceroties šķīvī ko zilpelēku, klīsterim līdzīgu un absolūti bez garšas. 

Noskaidrojām no uztura speciālistes Gunas Rijkures, kas putrās labs un kuras divas putras ikdienas ēdienkartē būtu jāiekļauj retāk. 

Dzirdot vārdu putra, pirmās noteikti nāk prātā auzu pārslu putra, mannas, rīsu, prosas, bet putru pasaule ir daudz plašāka un ne tikai brokastīs baudāma. Dažādu putraimu un zirņu putras – sātīgas un piemērotas kārtīgam pamatēdienam.

Bet kuras divas putras nevajadzētu ēst regulāri un kā mēs paši varam sabojāt pat veselīgākās no tām, skaidro uztura speciāliste Guna Rijkure.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu