Silta putra – kādam doma par šādu ēdienu raisa skaistas atmiņas un putra tiek baudīta arī pieaugušā vecumā, bet citam tā ir bērnības trauma, atceroties šķīvī ko zilpelēku, klīsterim līdzīgu un absolūti bez garšas. 

10.oktobrī gadu no gada tiek atzīmēta Starptautiskā putras diena, tāpēc šodien mazliet par putrām, noskaidrojot no uztura speciālistes Gunas Rijkures, kas putrās labs un kuras divas putras ikdienas ēdienkartē būtu jāiekļauj retāk. 

Dzirdot vārdu putra, pirmās noteikti nāk prātā auzu pārslu putra, mannas, rīsu, prosas, bet putru pasaule ir daudz plašāka un ne tikai brokastīs baudāma. Dažādu putraimu un zirņu putras – sātīgas un piemērotas kārtīgam pamatēdienam.

Bet kuras divas putras nevajadzētu ēst regulāri un kā mēs paši varam sabojāt pat veselīgākās no tām, skaidro uztura speciāliste Guna Rijkure.