Eleganti iekļaujas virtuves dizainā, ir vieglāk kopjamas, mazāk lipīgu nosēdumu uz virtuves skapīšiem – šīs trīs lietas ir vienas no populārākajām, ko min, kad runa ir par indukcijas plītīm. Bet mazāk runā par to, kādas kļūdas bieži pieļauj to lietotāji, bojājot gan ēdienu, gan plīts ilgmūžību.

Mazliet par to, kas tad ir indukcijas plīts un ar ko tā atšķiras no elektriskās.

Elektriskās plīts noslēpums ir sildelementi, kuri ar strāvas palīdzību sakarst un tālāk jau nodod siltumu pannām un katliem, kuros tiek gatavots ēdiens. Agrāk katlus lika uzreiz virsū šiem sildelementiem, tagad karstums iet cauri modernām rūdītā stikla virsmām.

Indukcijas plīts virsmā nav tā sauktā sildelementa. To aizstāj spole ar magnētisko lauku, kas rada virpuļstrāvu traukā.

Izplatītākās kļūdas, kuras pieļauj indukcijas plīts īpašnieki

Neprecīza trauku novietošana uz plīts

Lai indukcijas plīts pildītu savu funkciju kā nākas, katli un pannas ir jānovieto tā, lai tie ietilpst sildīšanai paredzētajā laukā.

Nobīde ārpus šiem laukiem neļaus ēdienam vienmērīgi gatavoties, jo trauka daļa, kas izbīdīta ārpus zonas, nekarsēsies.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest