Nu, kā mēs saprotam, pilnībai un izcilībai nav robežu. Tāpēc, lūk, vēl daži portāla "Postimees" padomi, lai ceptie kartupeļi patiešām kraukšķīgi ārpusē, maigi iekšpusē un īstajā laikā papildināti ar garšvielām.
Noteikums Nr. 1: izvēlies pietiekami lielu pannu
Izvēlies pareizo pannu. Pārāk mazā nevarēsi, pirmkārt, izcept daudz kartupeļu, otrkārt, tie cepsies nevienmērīgi. Nepietiekamas virsmas dēļ daļa var apdegt, bet otra daļa neizcepties. Attiecībā uz pannas izvēli eksperti iesaka čuguna vai pannas ar nepiedegošu pārklājumu.
Noteikums Nr. 2: cep sviestā vai izvēlies labu eļļu
Mēs jau sen esam samierinājušies ar to, ka cepti kartupeļi ir tālu no veselīga ēdiena, bet laiku pa laikam tos ēdienkartē noteikti var iekļaut. Pēc ekspertu domām, sviestā ceptiem kartupeļiem būs vislabākā zeltaini kraukšķīgā garoziņa. Var izvēlēties arī kvalitatīvu, cepšanai piemērotu olīveļļu.
Noteikums Nr. 3: ir jāzina, kad pievienot garšvielas
Tu vari izmantot jebkuras garšvielas, kas šķiet saderīgas ar kartupeļiem, - čili pulveri, žāvētus ķiplokus, piparus, ķimenes, kariju, pat koriandru, taču nepievieno tās pārāk agri. Pulverveida garšvielas ļoti ātri sadeg. Pievieno tās cepšanas pēdējās minūtēs.