Skip to footer
Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Metode, lai gurķi ledusskapī nesavīst un nesapūst

Svaigi gurķi bļodā.

Tiem, kam ne visai pie sirds iet garie gurķi, sākušies prieka laiki, jo kā veikalos, tā tirgus laukumos nu jau lielā klāstā ir pieejami mazie gurķīši. Labs gurķītis ir stingrs un kraukšķīgs. Nevienam nepatīk, ja tie apvītuši. Bet kā tos kraukšķīgus saglabāt ilgāk?

Gurķos ir liels daudzums ūdens, kas ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc to uzglabāšana var būt nedaudz ķēpīga.

Jā, tiem patīk ledusskapī un tur gurķiem arī ir īstā vieta (un, jā, ne visiem dārzeņiem tur būtu jāglabājas).

Bet tos kategoriski nedrīkst uzglabāt, piemēram, plastmasas maisiņā, kurā tos esi atnesis no veikala. Drīz vien no gurķiem izdalīsies mitrums, kas izveido kondensātu, un gurķi nevis savītīs, bet sapelēs.

Ja tie tiek vienkārši iemesti dārzeņu atvilktnē kopā ar citiem, ātri vien tie apvīst un process ir neapstādināms.

Portāls "The daily meal" piedāvā metodi, kuru ir vērts izmēģināt, lai gurķi ilgāk kā tikko noplūkti.

Sāc ar to, ka gurķi rūpīgi noskalo un nosusini. Tas ir svarīgi, jo uz tā nedrīkst palikt lieks mitrums, kas var veicināt pelējuma veidošanos. Pēc tam ietin gurķi vienā vai divās papīra dvieļa kārtās; katrs gurķis ir jāietin atsevišķi. Ieliec gurķi atkārtoti aizveramā maisiņā, izspiežot lieko gaisu no tā.

Uzglabā ledusskapī, atvilktnē, kas paredzētas augļu un dārzeņu uzglabāšanai. Ja redzi, ka maisiņā tomēr izveidojas mitrums, nomaini esošos papīra dvieļus pret jauniem, lai mitrums tos nesāk bojāt. 

Ir arī metode, kā uzlabot to gurķu stāvokli, kas jau paspējuši apvīst:

Receptes ar svaigiem gurķiem iedvesmai:

Komentāri
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu