Lai nepielīp pie pannas un neizjūk: padomi, kā izcept gardus kartupeļus (2)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Cepti kartupeļi. Ilustratīvs attēls.
Cepti kartupeļi. Ilustratīvs attēls. Foto: OlegPandaBoev/Shutterstock.com

Kurš gan var atteikties no ceptiem kartupeļiem ar pasakaini zeltainu garoziņu, klāt piekožot kādu marinētu gurķi? Pareizi, teju neviens.

Nomizot, sagriezt un likt cepties - kas gan tur sarežģīts, vai ne? Nav tik vienkārši.

Viltības gardu cepto kartupeļu gatavošanai

Nomizotus kartupeļus iemērc aukstā ūdenī uz aptuveni 30 minūtēm. Tā izdosies atbrīvoties no liekās cietes, kas cepšanas laikā kartupeļus padara mīkstus un pārvērš putrā.

Jābūt precīzam - cepot kartupeļus, jāparūpējas, lai tie ir sagriezti maksimāli vienādas formas un izmēra gabaliņos, citādi tiem vajadzēs dažādu pagatavošanas laiku, kā rezultātā kāda daļa kartupeļu būs vēl zaļi, bet citi sadegs vai sāks jukt.

Pirms liec uz pannas, atbrīvo kartupeļus no liekā mitruma. Tam lieliski noderēs papīra dvieļi.

Pirms kartupeļi dodas pannā, pārliecinies, lai eļļa ir kārtīgi uzkarsusi. Un jā, skaisti ceptiem kartupeļiem eļļu žēlot nedrīkst.

Jo mazāk kartupeļu pannā, jo vienmērīgāk tie izcepties. Tātad 2-3 slāņi pannā ir absolūts maksimums.

Kamēr apakšējā kārta nav kārtīgi apcepusies - nemaisi kartupeļus. Vispār nevajag tos maisīt bieži, ja negribi kartupeļu putru.

Ja gribi, lai kartupeļiem zeltaina, kraukšķīga ārpusīte, necep tos zem vāka. Tikai pašā sākumā to var uzlikt, lai nedaudz paātrinātu procesu.

Garšvielas kartupeļiem jāpievieno gatavošanas pēdējā posmā, jo arī tās var izvilkt papildu mitrumu no dārzeņa, kas liks tam izšķīst.

Lai izdodas!

Komentāri (2)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu