Soli pa solim: cepti kartupeļi gluži kā "Lido" (4)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Privātais arhīvs

"Kā izcept garšīgus kartupeļus?" - tas, iespējams, ir viens no "mātei gūglei" biežāk uzdotajiem jautājumiem. Kaut šķiet, ka tupeņu cepšana jau nav nekāda raķešzinātne - panna, eļļa un lieta darīta, tomēr rezultāts ne vienmēr attaisno cerības. 

Cepto kartupeļu jautājumā gaumes ir dažādas, bet viens no etaloniem jau gadu desmitiem, neapšaubāmi, ir "Lido" baudāmie ceptie kartupeļu salmiņi. Kas ar tiem reiz mielojies, noteikti mēģinās mājās atkārtot šo baudījumu.

Kā atklāj mūsu lasītāja Natālija Novikova, viņai eksperimentu rezultātā esot izdevies atšifrēt "Lido" meistaru viltības un tikt pie kartupeļu salmiņiem ar līdzvērtīgām garšas īpašībām.

Lūk, Natālijas ieteikumi, kurus ievērojot arī tev viss izdosies:

1. Kartupeļus nomizo, sagriež salmiņos. Lielā ūdens daudzumā noskalo salmiņus, lai atdalītu cieti.

2. Noskalotos kartupeļu salmiņus uzliek uz dvieļa, lai liekais ūdens notek, un rūpīgi nosusina pavisam sausus!

3. Pannā lej eļļu, raugoties, lai pannas cepamā virsma tiktu ar to pilnīgi pārklāta. Būtu ieteicams izvēlēties eļļu, kas paredzēta cepšanai augstā temperatūrā. Piemēram, rafinētu rapšu eļļu, kurai ir augstāks dūmu slieksnis nekā olīveļļai, - aptuveni 204ºC (pirmā spieduma olīveļļai - 177ºC).

4. Uzkarsētajā eļļā vienā kārtā ber sausos kartupeļu salmiņus un cep, līdz apakšējā puse ir apbrūnējusi. Pannai vāku neliek un pa šo laiku kartupeļus nemaisa! Jāraugās, lai kartupeļu nebūtu pārāk daudz, jo tad tos būs vieglāk apmaisīt un salmiņi apcepsies kraukšķīgāki.

5. Kartupeļus apgriež uz otru pusi un ļauj tiem izcepties gandrīz gataviem - tos nemaisa! Aptuveni 5 minūtes pirms cepšanas beigām kartupeļus pārber ar sīki sakapātu sīpolu, apmaisa, uzkaisa sāli un melnos piparus. Nekādas citas garšvielas nav nepieciešamas!

6. Ļauj cepties 5 minūtes, tad vēl reizi apmaisa, līdz sīpoli izcepušies. Uzkaisa dilles, var pasniegt galdā. Sanāk tiešām kā "Lido" - ļoti garšīgi!

Labu apetīti!

Komentāri (4)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu