Vienkāršie pelmeņi ar zaļumu mērci
- Pelmeņi - 500 g;
- Sviests - 50 g;
- Skābais krējums - 3 ĒK;
- Zaļumi pēc garšas.
Uzkarsē pannu, izkausē sviestu, vienā slānī liek uz tās pelmeņus, apcep piecas minūtes no katras puses.
Kamēr pelmeņi cepas, sagatavo mērci: atsevišķā traukā sajauc skābo krējumu ar zaļumiem, sāli, labi samaisa.
Liek zeltaini apceptos pelmeņus uz šķīvja, virsū uzlej skābā krējuma-zaļumu mērci.
Gardie pelmeņi sojas-ķiploku mērcē
- Pelmeņi - 500 g;
- Augu eļļa - 3 ĒK;
- Sojas mērce - 4 ĒK;
- Saldskābā čili mērce - 1 ĒK;
- Ķiploki - 3 daiviņas.
Pannā uzkarsē eļļu, ber iekšā sasmalcinātus ķiplokus, nekavējoties pievieno arī pelmeņus un cep uz mērenas liesmas. Kad tie ir apcepti zeltaini, pielej sojas mērci, čili mērci un glāzi karsta ūdens.
Kad šķidrums pannā sāk burbuļot, samazina liesmu līdz minimumam, uzliek pannai vāku un sautē pelmeņus 5 minūtes. Pasniedz ar savu iecienīto mērci.
Lūk, vēl vairākas vienkāršas idejas, kā pagatavot pelmeņus!