Ir laiks doties pie ledusskapja un izcelt no saldētavas dzīlēm labi aizmirsto pelmeņu paciņu, jo, iedvesmojoties no Postimees, mums ir 13 kārdinošas idejas, kā tos pagatavot vienkārši un ļoti garšīgi.
Pelmeņi — pannā, cepeškrāsnī un podiņā gatavoti: 13 idejas gardām maltītēm
Vienkāršie pelmeņi ar zaļumu mērci
Sastāvdaļas:
- Pelmeņi - 500 g;
- Sviests - 50 g;
- Skābais krējums - 3 ĒK;
- Zaļumi pēc garšas.
Sagatavošana
Uzkarsē pannu, izkausē sviestu, vienā slānī liek uz tās pelmeņus, apcep piecas minūtes no katras puses.
Kamēr pelmeņi cepas, sagatavo mērci: atsevišķā traukā sajauc skābo krējumu ar zaļumiem, sāli, labi samaisa.
Liek zeltaini apceptos pelmeņus uz šķīvja, virsū uzlej skābā krējuma-zaļumu mērci.
Gardie pelmeņi sojas-ķiploku mērcē
Sastāvdaļas:
- Pelmeņi - 500 g;
- Augu eļļa - 3 ĒK;
- Sojas mērce - 4 ĒK;
- Saldskābā čili mērce - 1 ĒK;
- Ķiploki - 3 daiviņas.
Sagatavošana
Pannā uzkarsē eļļu, ber iekšā sasmalcinātus ķiplokus, nekavējoties pievieno arī pelmeņus un cep uz mērenas liesmas. Kad tie ir apcepti zeltaini, pielej sojas mērci, čili mērci un glāzi karsta ūdens.
Kad šķidrums pannā sāk burbuļot, samazina liesmu līdz minimumam, uzliek pannai vāku un sautē pelmeņus 5 minūtes. Pasniedz ar savu iecienīto mērci.
Lūk, vēl vairākas vienkāršas idejas, kā pagatavot pelmeņus!
Labu apetīti!