Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Pelmeņi podiņā - trīs receptes

Foto: Shutterstock

Pelmeņus var ne vien cept un vārīt, bet arī, papildinot ar gaļu, sieru un  citām gardām  sastāvdaļām, kārtām likt podiņā un sautēt cepeškrāsnī. Lūk, trīs receptes iedvesmai!

Karaliskie pelmeņi podiņā

Sastāvdaļas:

  • Pelmeņi - 500 g;
  • Sēnes - 300 g;
  • Sīpoli - 2 gab.;
  • Sviests - 50 g;
  • Sāls, pipari, lauru lapa;
  • Dilles, pētersīļi pēc garšas;
  • Skābais krējums 15% - 6-7 ĒK;
  • Kečups - 2 ĒK;
  • Majonēze - 1 ĒK;
  • Karijs - 1/3 TK;
  • Citronu sula - 1 TK;
  • Čili pipari - 1 TK;
  • Oregano - 1/3 tējk
  • Siers - 100 g.

Sagatavošana

Sīpolus un sēnes sagriež šķēlītēs.

Uzkarsē pannu, ielej augu eļļu, pēc tam pievieno un izkausē sviestu. Apcep sīpolu, pievienojot pāris šķipsnas cukura, lai sīpoli ātrāk karamelizētos.

Tad pievieno sēnes, sāli, piparus, samaisa, pārklāj, cep uz lēnas uguns 8 minūtes.

Kamēr sēnes cepas, novāra pelmeņus. Katliņā ielej ūdeni, pievieno sāli, piparus, iemet lauru lapu. Kad ūdens vārās, liek iekšā pelmeņus un vāra, kā norādīts instrukcijā uz iepakojuma.

Tad tos izsmeļ no ūdens un liek pannā pie sēnēm un sīpoliem. Samaisa un ļauj ievilkties.

Buljonam, kas palicis pāri pēc pelmeņu vārīšanas, pievieno dilles un pētersīļus, samazina liesmu un vāra vēl 5-6 minūtes, tad nokāš.

Sagatavojiet mērci: atsevišķā traukā sajauc skābo krējumu, kečupu, majonēzi, oregano, kariju, citronu sulu un samaisa.

Māla podiņos kārtām liek visas sastāvdaļas: vispirms pelmeņus ar sīpoliem un sēnēm, tos pārlej ar mērci, pārkaisa ar rīvētu sieru, tad atkal liek pelmeņus, mērci, sieru. Visu pārlej ar buljonu.

Podiņiem uzliek vākus, liek tos cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem un cep 30 minūtes, tad noņem vākus un cep vēl 10 minūtes. Labu apetīti!

Pelmeņi ar sēnēm podiņā

Sastāvdaļas:

  • Pelmeņi - 500 g;
  • Sīpoli - 1 gab.;
  • Augu eļļa - 3 ĒK;
  • Saldais krējums (10%) vai skābs krējums - 3-5 ĒK;
  • Sāls, pipari, garšvielas - pēc garšas;
  • Sēnes - 300 g;
  • Milti - 1-2 ĒK;
  • Sviests - 30 g.
  • Zaļumu buntīte.

Sagatavošana

Smalki sakapā sīpolu, liek pannā uzkarsētā eļļā un apcep, pēc 3-5 minūtēm sīpoliem pievieno sasmalcinātas sēnes.

Tad pievieno krējumu, sāli, piparus, garšvielas un ietumē mērci ar miltiem.

Novāra pelmeņus, sekojot instrukcijai uz iepakojuma, liek māla podiņos, pārlejam ar krēmīgo sēņu mērci, pārkaisa ar rīvētu sieru.

Liek cepeškrāsni, kas uzkarsēta līdz 220 grādiem un cep 10-15 minūtes. Kad ēdiens gatavs, pievieno sviestu un pārkaisa ar zaļumiem.

Amūras pelmeņu podiņš ar ceptām aknām

Sastāvdaļas:

  • Pelmeņi - 500 g;
  • Liellopu aknas - 300 g;
  • Skābais krējums - 5 ĒK;
  • Sviests - 80 g;
  • Sīpoli - 2 gab.;
  • Burkāni - 1 gab.;
  • Zaļumu buntīte;
  • Ķiploka daiviņas – 3;
  • Saldēta kārtainā mīkla - 100 g.

Sagatavošana

Sasmalcina sīpolus un burkānus, apcep augu eļļā. Podiņus iekšpusē ieziež ar sasmalcinātiem ķiplokiem.

Sagriež aknas gabaliņos, liek pannā pie dārzeņiem, pievienojiet sviestu un turpina cept līdz gatavībai.

Novāra pelmeņus, sekojot instrukcijai uz iepakojuma.

Podiņā liek pelmeņus, tad apceptās aknas ar dārzeņiem, pārlej ar buljonu, kurā tika vārīti pelmeņi.

No kārtainās mīklas izgriež apļus, kas atbilst podiņu diametram. Liek tos virs podiņos saliktā pildījuma, pārziež ar sakultu olu vai skābu krējumu. Liek cepeškrāsni, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem un cep 25-30 minūtes.

Labu apetīti!

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu