Par pelmeņiem gardāks var būt tikai pelmeņu sacepums. Lūk, divas iedvesmojošas idejas!
Pelmeņu sacepumi - divas idejas
Pelmeņu sacepums ar krējumu un sieru
Sastāvdaļas:
- Pelmeņi - 500 g;
- Sīpoli - 1 gab;
- Ķiploki – 2 daiviņas;
- Skābais krējums 15% - 3 ĒK;
- Siers - 100 g;
- Sāls, pipari - pēc garšas.
Sagatavošana
Sīpolu sagriež pusgredzenos, apcep augu eļļā. Pievieno pelmeņus un turpina cept, līdz tie ir zeltaini.
Bļodā sajauc skābo krējumu ar rīvētu sieru, sāli, pipariem, ķiplokiem un labi samaisa.
Pannas saturu liek karstumizturīgā veidnē, pārlej ar krējuma mērci, pārkaisa ar sieru.
Liek cepeškrāsni, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem un cep 10-15 minūtes.
Pelmeņu sacepums ar cauraudzīti
Sastāvdaļas:
- Kūpināts cauraudzītis - 100 g;
- Siers - 100 g;
- Sīpoli - 1 gab.;
- Pelmeņi - 500 g;
- Skābais krējums - 3 ĒK;
- Majonēze - 3 ĒK;
- Sāls, pipari - pēc garšas.
Sagatavošana
Sīpolu sagriež pusgredzenos, cauraudzīti - kubiņos, apcep augu eļļā.
Mērces pagatavošanai sajauc skābo krējumu ar majonēzi, pipariem un sāli.
Karstumizturīgā traukā ber pelmeņus, pievieno apceptos sīpolus un gaļu, pārlej ar mērci, visu pārkaisa sieru.
Liek cepeškrāsni, kas uzkarsēta līdz 200 grādiem uz 30-40 minūtēm.
Labu apetīti!