Pelmeņus var gatavot arī mazāk ierastos veidos - fritējot eļļā vai tvaicējot mikroviļņu krāsnī.
Fritēti un mikroviļņu krāsnī tvaicēti pelmeņi
Fritēti pelmeņi
Sastāvdaļas:
- Pelmeņi - 500 g;
- Augu eļļa - 300 ml.
Sagatavošana
Ielej augu eļļu nelielā katliņā vai taukvāres katlā. Kad eļļa ir uzkarsusi, pa porcijām liek katlā pelmeņus un cep, līdz tie ir zeltaini.
Tad izņem pelmeņus no katliņa, liek uz papīra dvieļiem, lai notecinātu eļļu.
Pasniedz ar siera mērci, kečupu vai citu mērci pēc izvēles.
Mikroviļņu krāsnī tvaicēti pelmeņi
Sastāvdaļas:
- Pelmeņi - 500 g;
- Ūdens - 1 glāze.
Sagatavošana
Traukā, kas paredzēts karsēšanai mikroviļņu krāsnī, ber pelmeņus, pārlej tos ar glāzi ūdens, liek mikroviļņu krāsnī uz 10 minūtēm.
Pasniedz ar skābu krējumu, majonēzi vai jebkuru citu mērci.
Labu apetīti!