Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Divas variācijas pannā ceptiem pelmeņiem

Raksta foto
Foto: Shutterstock

Pannā cepti pelmeņi garšo daudziem, bet mums ir trīs idejas, kā šo maltīti padarīt vēl garšīgāku.

Pannā cepti pelmeņi ar sīpoliem

Sastāvdaļas:

  • Pelmeņi - 500 g;
  • Sāls, pipari - pēc garšas;
  • Sīpols - 1 gab.;
  • Augu eļļa - 3 ĒK.

Sagatavošana

Uzkarsē pannu, ielej augu eļļu, vienā slānī liek uz tās pelmeņus, apcep, līdz tie ir zeltaini brūni, tad pievieno sasmalcinātu sīpolu.

Pievieno arī nedaudz ūdens, sāli, piparus, uzliek pannai vāku, samazina liesmu un sautē uz lēnas uguns, līdz viss liekais šķidrums ir iztvaikojis.

Pasniedz ar mērci pēc izvēles vai vienkārši ar majonēzi vai skābo krējumu un pārkaisa ar zaļumiem.

Cepti pelmeņi itāļu gaumē

Sastāvdaļas:

Pelmeņi - 500 g;

Mocarella - 80 g;

Sāls, pipari - pēc garšas;

Augu eļļa pēc garšas;

Bunte bazilika;

Sagatavošana

Uzkarsē pannu, ielej augu eļļu, apcep pelmeņus. Kad tie ir apbrūnējuši, pievieno nedaudz ūdens, pārklāj pannu ar vāku un sautē, ik pa laikam apmaisot, līdz pelmeņi ir gatavi.

Pievieno sāli un piparus. Pārkaisa ar sarīvētu mocarellu. Kad siers izkusis, pārkaisa visu ar sakapātu baziliku.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu