Pieci noteikumi, kas jāievēro, lai izceptu maigas un reizē skaisti brūnas vistu akniņas

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Ceptas vistu akniņas
Ceptas vistu akniņas Foto: nelea33/Shutterstock.com

Vistu akniņas ir gana kaprīzs produkts, bet tā, iespējams, šķiet tikai tāpēc, ka tās negatavo tik bieži un trūkst iemaņu.  Lai tajās reizēs, kad esi nolēmis šo gardumu pagatavot, viss izdotos lieliski, dalāmies ar padomiem, kas jāliek aiz auss, lai akniņas ir maigas un sulīgas.

Neizvēlies saldētas vistu akniņas, tikai svaigas. Ja mēģināsi pagatavot saldētas akniņas, tās cepot nemitīgi sulosies un sautēsies, nevis skaisti apcepsies brūnas, visu labumu paturot iekšpusē. 

Vistu akniņas, līdzīgi kā citus produktus, pirms cepšanas ir rūpīgi jānosusina, ja vēlies skaisti brūnu un kraukšķīgu ārpusi. Te talkā nāks tik ļoti iecienītais virtuves palīgs - papīra dvieļi.

Kad esi ticis līdz cepšanai, raugies, lai panna nav pārpildīta. Starp tām jābūt brīvai vietai, lai tās ceptos, nevis sautētos. Ja pannā vienlaikus ieliek lielu daudzumu šā produkta, tad strauji samazinās temperatūra, cepšana rimstas un sākas sautēšanās. Tad nu par skaisti brūnām aknām var aizmirst.

Pārbaudi aknu gatavību cepšanas laikā, lai nepārceptu. Tas ir viegli izdarāms, atliek tikai ar pirkstu viegli uzspiest uz aknas gabaliņa (prātīgi, neapdedzinoties). Tajā brīdī ir jājūt, ka aknas viducītis vēl ir mīksts un elastīgs. Ja akniņa jau liekas cieta un iedobīte nepaliek, visdrīzāk, tā jau ir pārcepta.

Ņem vērā, ka šis delikātais produkts turpina gatavoties vēl kādu brīdi pēc tam, kad liesma zem pannas pazudusi. Ja izmanto pannu ar biezu dibenu, tad noteikti aknas tur nevajadzētu atstāt, bet gan izlikt uz cita šķīvja, lai tās uz karstās pannas nekļūst cietas, sausas un nebaudāmas. 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu