Produkti, kas veicina nepatīkamu elpu
1. Olbaltumvielām bagāta pārtika
Neatkarīgi no olbaltumvielu izcelsmes – tas ir katalizatos, lai mutes dobumā attīstītios baktērijas, kas atbildīgas par nepatīkamu elpu. Tajos ievertās minoskābes dabīgā mikroflorā pārvēršas sēra savienojumos, kas tad arī ir šis nepatīkamais aromāts.
2. Asi un garšvielām bagāti ēdieni
Čili pipars un karijs - divas garšvielas, kas var izraisīt gremošanas traucējumus. Slikta elpa ir vieglākais blakusefekts.
3. Produkti ar augstu sēra saturu
Šajā grupā ietilpst sīpoli un ķiploki. Pat, it kā nenozīmīgas, pat mikroskopiskas daļiņas šo garšaugu, ja ir palikušas mutes dobumā, izraisīs netīkamu aromātu. Zobu pasta, košļājamā gumija vai elpas atsvaidzinātājs ir pagaidu risinājums, jo tiosulfīdi ( ķiploku - sīpolu savienojumi) nonāk asinsritē un tiek izvadīti no organisma elpošanas laikā.
4. Skābi ēdieni un dzērieni
Skābi ēdieni un dzērieni kaitē gļotu čaulām un traucē skābju - sārmu balancam, tādējādi radot labvēlīgus apstākļus baktēriju vairošanai.
5. Kafija
Šis iemīļotais, uzmundrinošais dzēriens izraisa sausumu mutē – viens no nepatīkamiem smakas iemesliem no mutes. Turklāt, jo vairāk kafijas tases izdzersi, jo izteiktāks var būt sliktais aromāts.