Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Ar ko tu riskē, ēdot saulē sildītas un kaujā cietušas Lieldienu olas

Lieldienu ola.
Lieldienu ola. Foto: Pauls Zvirbulis/TVNET

Lieldienās olas jāēd! Jo tradīcija, jo senču ticējumos olu ēšana sola laimi, naudu, veiksmi un ideālu augumu! Ticējumi gan noklusē, cik vecas olas drīkst legāli ēst un ar ko draud mielošanās ar olām, kas saulītē uzsilušas visu dienu ripinātas. To zina Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) un Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Izvārītas un sakrāsotas olas gatavas Lieldienās gan ripināties, gan kauties, gan šūpoties. Jā, gatavas arī tikt apēstas. Taču Lieldienas svin divas dienas, olas, smuki sakrāsotas stāv uz galda kā dekors, vai vēl ļaunāk – silda sānus saulītē, gaidot ripināšanas kārtu. Cik droši ir šādas olas pēc tam ēst, griezt salātos vai peldināt buljonā?

PVD Dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanas uzraudzības daļas vecākā eksperte Una Rubīna atgādina, ka vārītas olas, tāpat kā

Komentāri
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu