Krāsot olas sīpolu mizās vai sarkanajā kāpostā? Abos reizē!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lieldienu olas – krāsotas sarkanajā kāpostā ar sīpolu mizām
Lieldienu olas – krāsotas sarkanajā kāpostā ar sīpolu mizām Foto: receptes.lv

Šķiet, ka Lieldienu olu krāsošana ar sarkano kāpostu ir kļuvusi gandrīz tikpat populāra kā klasiskā metode sīpolu mizās.

Šī ir izcila izvēle, ja nevari izlemt – krāsot olas sarkanajā kāpostā vai sīpolu mizās. Vai tad, ja sīpolu mizas ir, bet nav tik daudz, lai sagatavotu kārtīgu, intensīva toņa novārījumu.

Olu krāsošana sarkanajā kāpostā ar sīpolu mizām:

@receptes.lv Lieldienas jau tepat aiz stūra! Nokrāso lieldienu olas arī Tu! 😍 #lieldienas #recepteslv #olas ♬ Beat - beaty

Tev vajadzēs:

  • Olas – derēs gan baltas, gan brūnas;
  • Sarkano kāpostu;
  • Nedaudz sīpolu mizu – var izmantot gan brūnās, gan sarkanās;
  • Sāli;
  • Etiķi;
  • Ūdeni;
  • Audumu, kurā ietīt olas (marle, zeķubikses vai cits, ierasts materiāls);
  • Diegu olas nosiešanai (ja nepieciešams).

Olu krāsošana soli pa solim

Darbiņš jāsāk ar koša novārījuma sagatavošanu. Sagriez kāpostu, pārlej ar ūdeni un liec vārīties. Vāra aptuveni 30 minūtes. Tad pilnībā atdzesē.

Sarkanā kāposta novārījums.
Sarkanā kāposta novārījums. Foto: Receptes.lv

Olas, ja nepieciešams, nomazgā.

Sīpolu mizas ar šķērēm sagriež smalkos, bet dažāda izmēra gabaliņos, lai veidojas interesanti raksti.

Katru olu saslapina, lai pie tās liptu sīpolu mizas, un tad apber ar mizām vai izvārta bļodā, kur sagrieztas miziņas. Ja vēlas, var veidot arī rakstus, rūpīgi līmējot miziņas vienu pie otras.

Tad oliņu rūpīgi ietin izvēlētajā materiālā, lai sīpolmizas kārtīgi piespiestas un vāroties nevar "aizmukt".

Sagatavotās olas, kā arī kādu neietītu olu, liek košajā kāpostu novārījumā. Ja katliņā maz vietas, daļu kāposta var arī izmest. Tur, kur ola, kas nav ietīta, saskarsies ar kāpostu, arī veidosies raksts, tāpēc neizmet visu.

Pielej kādu ēdamkaroti etiķa, lai labāk "pieķeras" krāsa, bet nepārspīlē, lai tas nesaēd čaumalu.

Liek vārīties. Olas vāra aptuveni 10 minūtes no brīža, kad šķidrums sācis burbuļot. Tad noņem no uguns un atstāj novārījumā – ideāli, ja atstāj uz visu nakti, lai krāsa koša. Ja kādu oliņu gribās maigākas krāsas vai debeszilu, izņem no novārījuma jau pēc dažām stundām. 

Sīpolu mizas noskalo no olas, bet čaumalu neberž, jo var nonākt krāsa. Atļauj nožūt.

Ja vēlies, lai olas spīdīgas, iesmērē ar lāsīti eļļas. 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti