Pirmā kļūda: par daudz vai par maz sāls
Gatavot, izmantojot receptē norādītos daudzumus, ir labi, bet tas negarantē tomēr pilnvērtīgu garšu, īpaši, ja runājam par sāli, jo ir daudz mainīgo lielumu, kas var mainīt garšu zupas katlā.
Pareiza sāls daudzuma noteikšana, vārot zupu, var būt gana sarežģīta, jo, šķidrumam iztvaikojot, buljons kļūst intensīvāks un palielinās sāļums.
Prātīgi būtu nedaudz sāls pievienot gatavošanas procesa sākumā, bet to lielāko daļu atstāt brīdim, kad viss teju gatavs, - nogaršojot un saprotot, cik tad īsti vajag.
Kāpēc slikti, ja par daudz un arī par maz? Ja daudz, tad viss skaidrs, zupu var kļūt teju neiespējami ēst, bet, ja par maz, katliņa sastāvs var izrādīties pārāk pliekans.
Otrā kļūda: visas sastāvdaļas uzreiz buljonā
Lai zupas garša būtu piesātināta, nevajadzētu visu vienkārši samest buljonā.
Sīpols, ķiploks, selerija, burkāns, ingvers dos intensīvāku garšu, ja tos pirms tam viegli apcepsi.
Arī citi garšaugi jāpievieno gudri. Piemēram, vārot buljonu var likt pētersīļu kātus, bet zaļās lapiņas pievienot beigās, jo, ja tās ilgi vārīsi, tās izjuks un garšas no tām arī būs maz.