Kad zupas vietā sautējums: padomi, kā to vislabāk atšķaidīt

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Angelika Heine/Shutterstock.com

Ar zupu vārīšanu mēdz būt pagrūti - reizēm zupas vietā katliņā sanāk tāda branga biezzupa vai teju sautējums. Kāpēc? Iemesli var būt dažādi: pārāk daudz sastāvdaļu, izvēlēts pārāk mazs katliņš, zupa vārīta par ilgu un buljons iztvaikojis. Bet to var labot un, nē, vienkārši pieliet ūdeni nav labs risinājums.

Kāpēc ūdens nav laba izvēle? Tiks sabojāta zupas garša. Precīzāk - jā, zupa atkal būs šķidrāka, bet garša pliekana. 

Ideālais variants: ja saimniecei saldētavā ir mazi maisiņi ar saldētu buljonu (bez sāls!). Tā ir lieliska sagatave, kas ļauj ne tikai izlabot ēdienu, ja tas ir pārāk biezs, bet arī tad, ja esi zupu pārsālījis vai pārpiparojis.

Ja tādas sagataves pie rokas nav, tad ņem no zupas gaļas gabalu un vienkārši vāra atsevišķā katliņā kopā ar kādu dārzeni un garšaugu 15-20 minūtes. Pielej uzvārīto buljonu klāt zupai un vāra to vēl 10 minūtes.

Kad nav citas iespējas kā tikai ūdens, tad jāuzvāra un jāpievieno karsts. Pēc ūdens pievienošanas zupa, tas vēl jāuzvāra. Ja atšķaidīsi ar nevārītu ūdeni un vēl to pašā katlā neuzvārīsi, pastāv liels risks, ka zupa ātri sabojāsies. Bet atceries, ja pievieno tikai ūdeni, neaizmirsti par kādu papildu šķipsnu garšvielu, lai zupas garša nebūtu pliekana.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu