Tāpēc dārzeņus zupā liek pakāpeniski un noteiktā secībā, sākot ar tiem, kuru gatavošanai nepieciešams ilgāks laiks - burkāni, ziemas kāposts, selerijas sakne un kartupeļi uz katliņu parasti dodas pirmajās rindās.
Ja zupai pievienosi sāli vārīšanas sākumā, tu riskē ar pārāk sāļa rezultāta iegūšanu vārīšanas procesa beigās.
Gatavošanas laikā šķidrums pamazām iztvaiko un sāli jūt arvien vairāk. Tāpēc tas jāpievieno gatavošanas beigās, dažas minūtes pirms viss gatavs.
Pēc tam, kad zupa vairs nevārās, ir laiks to nogaršot un, ja nepieciešams, tad vēl papildināt ar sāli un kādu garšvielu. Un, lai viss kā nākas, jāliek katliņam virsū vāks un jāļauj visām garšām sadraudzēties, izveidojot kārtīgu vienotību.
Daudziem patīk, ja zupā karote stāv kā sautējumā. Jā, ir dažas zupas, kurās tā jābūt, bet kopumā nevajag jaukt zupu ar sautējumu. Jau gatavošanas procesā skaties, lai zupa nav bieza, bet ņem vērā arī faktu, ka nākamajā dienā zupa būs vēl nedaudz sabiezējusi un, ja buljona būs bijis par maz, tad skaidrs kā diena, ka nāksies baudīt sautējumu. Ja nolemsi sautējumu pārvērst atkal zupā, to atšķaidot, ievērojami zaudēsi garšu. Tāpēc dārzeņus un citas sastāvdaļas labāk nepievienot pārāk daudz.