Kartupeļu salāti ir lieliska izvēle kā svētku reizēm, tā ikdienas maltītēm. Ar īsto produktu sarakstu pat absolūti vienkāršu kartupeļu salātu bļodu var pilnveidot dažādām gaumēm un patikām.
Nenovērtēti produkti, kas lieliski papildinās kartupeļu salātus
Tādi klasiskākie kartupeļu salāti ir grūti iedomājami bez kāda marinēta gurķa, sīpola un krējuma-majonēzes un sinepju ietērpa. Tomēr viss iecienītais, pat ļoti gards, var kļūt apnicīgs. Vienkārši pamainot mazliet sastāvdaļas, kartupeļu salātus var padarīt kā jaunus un panākt, lai tie ikdienā neapniktu!
Majonēze nav obligāta
Majonēze nav kartupeļu salātu absolūti neatņemama sastāvdaļa. Jā, visbiežāk tos redzam sajauktus ar krēmīgo mērci, bet ir virkne recepšu, kurās majonēzi aizstāj labas kvalitātes eļļa, kāda lāse citrona sulas/etiķa, balzamiko, sinepes.
Noteikti ļaujies eksperimentiem un kartupeļu salātu pasauli pilnveido ne tikai ar pamatsastāvdaļu dažādošanu, bet arī mērcēm.
Pikantumam – halapenjo
Tā kā kartupelis ir salātu zvaigzne un tā garša ir maiga un "mierīga", lai salātos rastos garšu kontrasti, pikantāku ēdienu cienītāji noteikti var izmēģināt halapenjo pievienošanu, bet saprātīgā daudzumā.
Ja svaigi pipari neiet pie dūšas, iegūsti gan pipariņu, gan skābumiņu, izvēloties marinētus halapenjo.
Saldeni dūmakainai garšai – mazliet bārbekjū (BBQ) mērces
Ja esi populārās BBQ mērces cienītājs un labprāt dažādos ēdienos ievij arī saldāku noti, tad atceries, ka arī ar kartupeļiem tā lieliski saderēs.
Tiesa gan, der ņemt vērā, ka salātu krāsa arī mainīsies, tā vairs nebūs zeltaini dzelteni maiga, bet gan paņems toni no mērces. Bet garša super – mazliet dūmakaina, mazliet salda.
Kraukšķīgs bekons – sālītai garšai un kraukšķīgai tekstūrai
Kāds vārīts gaļas gabals vai cepeša pārpalikums, arī kāds žāvējums, kūpinājums un pat desas luņķis tiek pievienots dažādos kartupeļu salātos. Bet kāpēc aizmirstam par bekonu?
Sacepts kraukšķīgs, sagriezts un tad pievienots salātiem, tas piešķirs gan jauku tekstūru, gan papildinās ar spēcīgu garšu. Kam garšo bekons, tam noteikti šāda opcija ies pie dūšas.
Olīvas un kaperi eksotiskākai garšai
Ja garšo olīvas un kaperi atsevišķi, tad absolūti noteikti tu nebūsi vīlies, šos gardumus pievienojot arī kartupeļu salātos. Abus reizē gan nevajadzētu, lai garšas nav pārāk intensīvas un par daudz, bet katru atsevišķi – noteikti.
Starp citu, ja pie rokas ir kaperi, tad ar tiem lieliski var aizstāt marinētos gurķus. Jā, nebūs tik kraukšķīgi, bet garšu papildinās ļoti labi.
Maigs saldums ar konservētu kukurūzu
Konservēti zaļie zirnīši kā rasolā, tā citos salātos ar kartupeļiem šķiet absolūti ierasta lieta, bet kā ar kukurūzu? To esam nepelnīti atstājuši novārtā. Izvērtējot pārējo sastāvdaļu saderību, kukurūza būs laba izvēle kraukšķīguma un saldenas garšas pievienošanai.