Video Noskriets Londonas maratons un tajā nogaršoti 25 vīni – sociālie tīkli sajūsmā

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Vīns. Ilustratīvs attēls.
Vīns. Ilustratīvs attēls. Foto: Cook Shoots Food/Shutterstock.com

Skrienot Londonas maratonu, lai vāktu ziedojumus labdarībai, vīnzinis Toms Gilbejs nogaršojies 25 dažādus vīnu, vēsta "The Guardian".

Vīrietis sacīja, ka jūtas pagodināts, ka viņa paveiktais kļuvis par sociālo tīklu hitu un saziedotā naudas summa pārsniegusi nosprausto mērķi. 

Gilbejam izdevās savākt ziedojumos 13 000 sterliņu mārciņas.

Mērķis bija savākt 2000 mārciņu labdarības organizācijai "Sobell House hospice" Oksfordā, kas rūpējās par viņa mammu viņas pēdējās dzīves dienās. 

Video, kurā iemūžināta katra vīna glāze, ko Gilbejs maratona laikā nogaršoja, minot dzēriena izcelsmes reģionu, gadu un vīnogas, noskatījušies vairāk nekā 4,5 miljoni "TikTok" lietotāju.

@tomgilbeywine AND WE’VE ONLY DONE A VIDEO … 26.2 miles 25 wines tasted blind 7 fully correct, 4 wrong & 14 mostly right Over £10k raised for @sobell.house Donation link still open in Bio …. BIG FAT THANK YOU ❤️ #londonmarathon #marathon #blindtasting #tomgilbey ♬ original sound - Tom Gilbey

Pirmo vīna glāzi vīrietis izdzēra aptuveni plkst. 9.30, neilgi pēc sacensību sākuma. No 25 nogaršotajām vīna glāzēm četri Gilbeja minējumi bijuši pilnīgi nepareizi, septiņi - pilnīgi pareizi, bet pārējie - gandrīz pareizi. 

Vīni bija dažādi, sākot no degvielas uzpildes stacijās pirktām pudelēm un vīniem skārdenēs līdz pat 40 mārciņu vērtam barolo vīnam - vienam no prestižākajiem itāļu vīniem.

Finiša līniju Gilbejs sasniedza pēc četrām stundām un 41 minūtes, ieskaitot vīna nogaršošanas pauzes. 

Vīrietis sacīja, ka maratons pagājis "ļoti labi" un ka viņu pamudināja vīna garša pēc katras jūdzes. 

Gilbejs sacīja, ka viņam izdevās izvairīties no reibuma, dzerot tikai nelielus malkus vīna vai izspļaujot to pēc pagaršošanas.

"Ja tas bija labs, es to noriju, un, ja tas bija slikts, tas nonāca uz ceļa," vīrietis sacīja. "Es domāju, ka skriešanas radītās sāpes man ļāva just tikai vēlmi finišēt."

Viņš nosvinēja savu sasniegumu, izdzerot glāzi šampanieša pēc maratona pabeigšanas. 

"Es biju pilnīgi izsmelts, pilnīgi izcepies, bet tā bija lieliska diena, un atmosfēra bija pārāk pasakaina, lai to aprakstītu vārdos, tāpēc nebija svarīgi, cik sāpīgi tas bija," sacīja Gilbejs.

Jautāts, vai viņš vēl kādreiz pieņemtu līdzīgu izaicinājumu, viņš atbildēja: "100% nē, bet, ja jūs man jautātu, vai es ieteiktu kādam citam darīt kaut ko līdzīgu, es teiktu - 100% jā."

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu