Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Vārītas vai marinētas: kādām bietēm jābūt aukstajā zupā?

Biešu aukstā zupa. Ilustratīvs attēls.
Biešu aukstā zupa. Ilustratīvs attēls. Foto: Shadow Inspiration/Shutterstock.com

Jautājumā par to, kādam bietēm jābūt aukstajā zupā, nav pareizās atbildes. Jāgatavo tā, kā vislabāk garšo, bet viens ir skaidrs – gaumes ir dažādas un receptes atšķiras. Gatavotāju domubiedru grupā "Garšīgas receptes" vaicājām, kā tad tur īsti ir – kādas bietītes labprātāk tiek liktas aukstajā zupā. Apkopojām atbildes, lai vari smelties iedvesmu!

Secinām, ka biežāk tomēr tiek izmantotas marinētas bietītes – gan veikalos iegādātas, gan rudenī pašu samarinētas. 

Bet arī vārītas bietes aukstajā zupā ir iecienītas. Kā, piemēram, norāda lasītāja Anett, viņas gaumei veikala marinētās bietes ir pārāk etiķainas, tāpēc viņa vāra vai cep pati un tad jau atdzesētas pati iemarinē, izmantojot etiķi vai citrona sulu un cukuru. 

Tie, kam etiķis pavisam neiet pie dūšas, zupā liek vārītas bietes, bet pievieno citronskābi, lai iegūtu kreftīgumu. 

Un kādas bietītes izmanto tu? Nobalso!

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu