Daugavpils skolās mainīta ēdināšanas sistēma: ieviests "zviedru galda" princips (2)

LETA
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Dragan Mujan/Shutterstock.com

Daugavpilī jauna ēdināšanas sistēma – "zviedru galda" princips, kurš ļauj skolēniem izvēlēties no vairākiem piedāvājumiem, informē pašvaldība.

No janvāra Daugavpils skolās ir mainīta ēdināšanas sistēma: tagad 5.-12. klašu skolēniem ir iespēja izvēlēties no vairākiem piedāvātajiem ēdieniem, ko tieši viņi vēlas apēst pusdienās. Skolēni tagad var izvēlēties pusdienas no vismaz diviem pamatēdieniem, kā arī zupām, piedevām, desertiem un dzērieniem.

Mēneša laikā šāda pieeja sevi esot attaisnojusi - vairāk bērnu sākuši ēst skolā pusdienas, pauž pašvaldībā, kas turpina līdzfinansēt ēdināšanas programmu.

"Redzam, ka bērniem patīk izvēle, viņiem patīk jauna rīcības brīvība attiecībā uz ēdināšanas kultūru mūsu pilsētā," norāda Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš. Pašvaldības galvenais princips bija saglabāt finansējumu iepriekšējā gada līmenī. Tādēļ pašvaldība gāja šo ceļu, kā rezultātā izdevies saglabāt pašvaldības finansējumu 1,55 eiro katram bērnam. 1. - 4. klašu audzēkņiem un ģimenēm, kurām ir maznodrošinātās statuss, ir nodrošināta bezmaksas bērnu ēdināšana.

Janvāra sākumā līgumus par bērnu ēdināšanu bija noslēguši aptuveni 68% vecāku. Pārējiem bērniem ir iespēja iegādāties ēdienu skolas ēdnīcā vai papusdienot ar līdzi paņemto ēdienu. Tomēr arvien vairāk vecāku izdara izvēli par labu skolu ēdināšanas programmai, informē pašvaldībā. Pašlaik līgumi ir noslēgti jau vairāk nekā 70% skolēnu vecākiem. Viņu līdzmaksājums atkarībā no skolas ir no 0,45 eiro līdz 1,55 eiro dienā.

Komentāri (2)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu