Īsi starpbrīži, garas rindas un mazas porcijas: neapmierinātība ar ēdināšanu Āgenskalna Valsts ģimnāzijā

CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Ekrānuzņēmums no 4.studijas sižeta

Kādās skolā ar ēdināšanu visi ir apmierināti, citās ne ļoti. Pie raidījuma "4. studija" vērusies Āgenskalna Valsts ģimnāzijas skolniece un viņas tētis, paužot neapmierinātību par ēdināšanas pakalpojumiem.

Meitene, no kuras ģimenes saņemta sūdzības, mācās Āgenskalna Valsts ģimnāzijas 7. klasē. Šīm klasēm paredzēts pusdienot starpbrīdī, kas ilgst vien 15 minūtes. Šajā laikā jāpaspēj ne tikai paēst, bet pirms tam arī izstāvēt rindu un samaksāt par maltīti.

Audzēknes tētis norāda, ka meitai ēdamo dod līdzi, jo rindas nereti neizdodas izstāvēt.

Par ēdiena kvalitāti meitene izsakās atzinīgi - esot labs, tikai varētu papildināt ar kompotu vai sulu, jo līdz šim pasniegts tikai ūdens; zupai neskādētu kāda karote krējuma.

Uztura speciāliste Anna Piskurjova, komentējot situāciju, atzina, ka šī vecuma bērni ļoti strauji aug, tāpēc par papildu uzturu būtu jāpadomā mājās, ja bērns ir aktīvs, strauji augošs un ar pusdienām visas dienas garumā nepietiek, tomēr uzsver, ka lielākā problēma ir tieši laiks, kurā jāpaspēj paēst: "Tas ir ļoti maz. 15 minūšu starpbrīdis... manuprāt, viņi ieelpo ēdienu. Kad mēs nekošļājam, kad mums nav laika sakošļāt ēdienu rūpīgi, tad arī neveidojas tā pilnuma sajūta."

Vairāk skaties raidījuma sižetā:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu