Izplatītākās kļūdas, izmantojot karstā gaisa grilu jeb friteri

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Adisorn Kongprasert/Shutterstock.com

Karstā gaisa grils jeb friteris ir kļuvis par neatņemamu palīgu daudzās virtuvēs.  Kā lielāko tā ieguvumu min iespēju baudīt ceptu ēdienu, kas pagatavots veselīgāk.

Kas veselīgāks? Tas, ka cepšanas procesā tiek izmantots karsts gaiss un, lai ēdienu izceptu, nav nepieciešamas ekstra taukvielas.

Tomēr, kā jau ar katru jaunu ierīci, arī ar šo karstā gaisa grilu ir jāprot apieties, lai ēdiens būtu pagatavots kā nākas un garšotu labi, tomēr kļūdas tiek pieļautas. Portāls "Insider" ir apkopojis tipiskākās kļūdas. Noskaidro, kādas tās ir, lai pats nepieļautu.

Pilns grozs

Lai gan ir vilinoši visas sastāvdaļas uzreiz ievietot karstā gaisa grilā, cerot uz ātru ēdiena uzsildīšanu vai pagatavošanu, tā darīt nevajag.

Viss noslēpums ir karstā gaisa ietekmē uz produktiem, kas ievietoti grozā. Lai rezultāts būtu kā iecerēts, ir svarīgi ļaut, lai šis gaiss patiesi piekļūst katram gabaliņam no visām pusēm.

Pārāk daudz ēdiena fritēšanas grozā apdraud gatavo rezultātu, jo produkti var neizcepties vienmērīgi un var kļūt nepatīkami mitri, nevis kā iecerēts - kraukšķīgi.

Slapjums

Vēl viens veids, kā izvairīties no samirkuša ēdiena, ir pārliecināties, ka grozā ievietotā ēdiena virsma ir sausa, pirms mēģini to cept.

Sausa virsma apbrūninās ātrāk nekā mitra, jo mitrums uz virsmas liks ēdienam tvaicēties, nevis cepties. 

Pirms liec produktus cepties, nosusini tos. Lieliski noderēs papīra dvieļi. 

Nepietiekama uzkopšana

Virtuvē ir jāvalda tīrībai, un tas attiecas arī uz katru ierīci, tostarp karstā gaisa friteri. 

Jo biežāk to lieto, jo lielāka uzmanība jāpievērš uzkopšanas procesam. Ir rūpīgi jāizmazgā katra fritera noņemamā daļa. Bonuss tiem, kuriem ir trauku mazgājamās mašīnas - to arī var likt lietā.

Nedrīkst aizmirst arī par korpusa notīrīšanu, ne vien estētisku apsvērumu dēļ, bet arī higiēnas nolūkos, jo tomēr gadās, ka kaut kas nopil vai nošļakstās ne tur, kur vajag.

Ja friteri nesakopsi starp ēdiena gatavošanas reizēm, tas var rezultēties ar to, ka nākamais gatavotais ēdiens iegūs iepriekšējā aromātu un garšu, piemēram, tava vistas fileja var garšot kā zivs. 

Friteris iepriekš netiek uzkarsēts

Lai optimāli pagatavotu ēdienu, dažas minūtes pirms pārtikas ievietošanas gaisa fritēšanas grozā iestati nepieciešamo temperatūru.

Tas ļaus ēdienam vienmērīgi gatavoties pareizā temperatūrā.

Foto: MZZ001/Shutterstock.com

Tikai fritē

Bieži tiek aizmirsts, ka tā ir arī konvekcijas krāsns, kas nozīmē, ka tajā var gatavot un cept arī citus ēdienus, ne tikai frī kartupeļus vai kraukšķīgu bekonu un vistas spārniņus kā friterī.

Tajā vari cept zivi, karbonādes, nelielus cepešus, atkārtoti uzsildīt ēdienu.

Produkti netiek apgrozīti

Lai arī, ja grozs nav pārpildīts ar ēdienu, karstais gaiss vienmērīgāk tiek visam klāt, produktus tāpat ir ieteicams gatavojot apgriezt uz otru pusi, lai rezultāts vēl labāks.

Tu nekad neizmanto eļļu

Jā, šīs ierīces galvenais bonuss ir tas, ka tajā var gatavot bez eļļas, bet tas nenozīmē, ka to nedrīkst izmantot. Dažas lāses eļļas ēdienu var padarīt gardāku, arī kraukšķīgāku un skaistākā krāsā.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu