Bērni no SOS ciematiem apgūst pavārmākslu Latvijas šefpavāru vadībā

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Publicitātes foto

9. decembrī pārtikas un delikatešu eksperts “Reaton” sadarbībā ar Restorānu servisa skolu un restorāna “Ferma” šefpavāra Māra Astiča atbalstu organizēja bērnu SOS ciematu kopīgu ēdienu gatavošanas meistarklasi, kuras laikā jauniešiem tika dota iespēja  praktiski darboties un apgūt pavāra profesijas pamatus.

Pasākumā piedalījās arī 2022.gada Latvijas gada pavārs Nils Ģēvele un konditorejas eksperte Valērija Čudova no restorāna “Ferma”. Kopumā meistarklasē piedalījās astoņi bērni, no kuriem pieci jau apgūst pavāra profesiju tehnikumos, tāpēc šī meistarklase ir īpaši nozīmīga, lai attīstītu jaunas iemaņas un prasmes.

“Pārtikas un delikatešu eksperts “Reaton” savu darbību sāka jau 1993.gadā, un teju 30 gadus viens no tā galvenajiem uzdevumiem ir veicināt kvalitatīvu pārtikas produktu patēriņu un ēdināšanas kultūras attīstību, cieši sadarbojoties ar pārtikas nozares profesionāļiem. Mēs vēlamies, lai bērni no SOS ciematiem atrod sev piemērotas profesijas, un esmu pārliecināta, ka kļūt par pavāru nozīmē stabilu karjeras attīstību un labas nākotnes perspektīvas,” saka “Reaton” PPTD zīmola attīstības vadītāja Baltijas valstīs Vija Tirzmale.

“Esam ļoti pateicīgi uzņēmumam “Reaton” par savlaicīgi sagādāto un mērķtiecīgo Ziemassvētku dāvanu SOS bērnu ciematu aprūpē esošajiem jauniešiem, kuriem ir interese par ēst gatavošanu un pavāra un viesmīļa profesijām. Iespēja piedalīties izcilā vairāku stundu praktiskajā nodarbībā Restorānu servisa skolā, lai apgūtu smalkus virtuves trikus restorāna “Ferma” šefpavāra vadībā, daudziem no jauniešiem bija neaizmirstams piedzīvojums, kas lika ar citām acīm paraudzīties uz pavāra profesiju un pavēra skatu uz profesionālas virtuves aizkulisēm. Lieliska iniciatīva, kas, ļoti ceram, kļūs par ikgadēju tradīciju,” saka SOS Bērnu ciematu direktore Ilze Paleja.

Ņemot vērā, ka nozares nākotne ir saistīta ar jaunajiem profesionāļiem, kuri attīstīs ēdināšanas kultūru, “Reaton” arī Igaunijā 12.decembrī organizē pasākumu bērniem no SOS ciematiem sadarbībā ar Tallinas pavāru skolu, kā arī Lietuvā 14.decembrī sadarbībā ar Lietuvas pavāru skolu Viļņā.

“Mēs vēlamies sniegt ieguldījumu Baltijas pavāru profesijas attīstībā un prestiža celšanā. Esam pārliecināti, ka kvalitatīvu ēdienu baudītāji novērtēs jaunu talantu ienākšanu nozarē,” saka V.Tirzmale. “Katrā valstī esam sarūpējuši jauniešiem iespēju apmeklēt pavāru skolu, kur izmēģināt savas iemaņas, tā veicinot interesi par ēdināšana nozari. Esmu pārliecināta, ka svētku noskaņā, kopā ar jau esošajiem audzēkņiem un mentoriem, pagatavotās Ziemsvētku vakariņas garšos daudz labāk.”

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu