Pasākumā piedalījās arī 2022.gada Latvijas gada pavārs Nils Ģēvele un konditorejas eksperte Valērija Čudova no restorāna “Ferma”. Kopumā meistarklasē piedalījās astoņi bērni, no kuriem pieci jau apgūst pavāra profesiju tehnikumos, tāpēc šī meistarklase ir īpaši nozīmīga, lai attīstītu jaunas iemaņas un prasmes.
“Pārtikas un delikatešu eksperts “Reaton” savu darbību sāka jau 1993.gadā, un teju 30 gadus viens no tā galvenajiem uzdevumiem ir veicināt kvalitatīvu pārtikas produktu patēriņu un ēdināšanas kultūras attīstību, cieši sadarbojoties ar pārtikas nozares profesionāļiem. Mēs vēlamies, lai bērni no SOS ciematiem atrod sev piemērotas profesijas, un esmu pārliecināta, ka kļūt par pavāru nozīmē stabilu karjeras attīstību un labas nākotnes perspektīvas,” saka “Reaton” PPTD zīmola attīstības vadītāja Baltijas valstīs Vija Tirzmale.
“Esam ļoti pateicīgi uzņēmumam “Reaton” par savlaicīgi sagādāto un mērķtiecīgo Ziemassvētku dāvanu SOS bērnu ciematu aprūpē esošajiem jauniešiem, kuriem ir interese par ēst gatavošanu un pavāra un viesmīļa profesijām. Iespēja piedalīties izcilā vairāku stundu praktiskajā nodarbībā Restorānu servisa skolā, lai apgūtu smalkus virtuves trikus restorāna “Ferma” šefpavāra vadībā, daudziem no jauniešiem bija neaizmirstams piedzīvojums, kas lika ar citām acīm paraudzīties uz pavāra profesiju un pavēra skatu uz profesionālas virtuves aizkulisēm. Lieliska iniciatīva, kas, ļoti ceram, kļūs par ikgadēju tradīciju,” saka SOS Bērnu ciematu direktore Ilze Paleja.