Ceptas gan uz pannas, gan krāsnī
Bietes var cept uz pannas tāpat kā jebkurus citus dārzeņus, bet atsevišķi no citiem produktiem, ja nevēlies, lai viss iekrāsojas biešu toņos.
Tāpat tās var griezt gabaliņos un likt cepties krāsnī kopā ar citiem dārzeņiem. Cepšanas ilgums būs atkarīgs no gabaliņu izmēra.
Nogriež biešu kātus, atstājot 1-2 cm. Tie neļaus sulai izplūst, vēsta "Focus". Šo soli, protams, var izlaist, ja nopērkam bietes, kur viss jau maksimāli nogriezts.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Aptin katru bieti ar foliju un cep aptuveni 45 minūtes, līdz nazis viegli ieslīd dārzeņa mīkstumā.
Notīra ceptās bietes, kamēr tās vēl ir siltas, lietojot cimdus, lai nesakrāsotu rokas.
Bietēm nogriež saknīti, atstāj aptuveni 2-3 cm no lapu daļas, ja tas ir iespējams. Tas dos bietēm iespēju saglabāt savu krāsu. Noskalo zem auksta tekoša ūdens un nosusina bietes mizu ar papīra dvieli, lai noņemtu visus netīrumus.
Tad iemērc bietes verdošā ūdenī un vāra, līdz tās ir mīkstas (pārbaudot ar nazi). Nolej karsto ūdeni. Atdzesē zem tekoša auksta ūdens.
Vidēja izmēra katliņā uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai. Iemērc nomazgātas bietes verdošā ūdenī un vāra 30 minūtes uz vidējas uguns. Kad laiks ir pagājis, nekavējoties nolej karsto ūdeni, pārlej saknes ar aukstu ūdeni un tā atstāj uz 20 minūtēm.