Kā "izvārīt" bietes 15 minūtēs? (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Vārīta biete. Ilustratīvs attēls.
Vārīta biete. Ilustratīvs attēls. Foto: photographer DmitryStrong/Shutterstock.com

Izvārīt bieti 15 minūtēs izdosies tiem, kam mājās pieejama mikroviļņu krāsns. Kas jādara?

Ja tev ir mikroviļņu krāsns, cepamais maiss un bietes - tu jau esi ceļā uz ātri pagatavotām bietēm.

Runājot par cepammaisiem - sākotnēji varētu likties, ka šādus materiālus mikroviļņu krāsnī likt nedrīkst, tomēr, izpētot dažādus ražotājus, secinājām, ka uz daļas no tiem ir norāde par drošu izmantošanu mikroviļņu krāsnī. Tātad,

pirms ķeries pie darba, pārliecinies uz cepammaisa iepakojuma, vai konkrētais maiss ir šādam gatavošanas procesam piemērots.

Jāsāk ar bietēm. Izvēlies neliela izmēra bietītes un rūpīgi tās nomazgā. Tad nožāvē.

Ar nazi iedur bietē vairākās vietās un iesaiņo to cepammaisā, nosienot abus galus (vai vienu, ja cita tipa maiss).

Izdur arī vairākus caurumus maisa augšpusē. Ja tie jau rūpnieciski iestrādāti, tad papildus durt nav nepieciešams.

Liec sagatavoto maisu mikroviļņu krāsni un gatavo bietes 2 minūtes ar jaudu 800 vati. Ieturi minūtes pauzi un tad atkal slēdz krāsni iekšā uz 2 minūtēm. Šādi atkārtojot vairākas reizes (aptuveni piecas).

Iedurot dārzenī ar dakšiņu vai nazi, taps skaidrs - gatava vai process jāatkārto. Jo mazāka bietīte, jo īsāks gatavošanas process.

Kad viss gatavs, ņem uzmanīgi visu ārā no krāsns un atbrīvo bieti no maisa, uzmanoties no karstā tvaika, kas var izsprukt no maisa, to atverot.

Lai arī process vairāk varētu atgādināt cepšanu, rezultāts būs kā vārītai bietei.

Lai izdodas!

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu