Eļļa ir viens no tiem produktiem, kura vērtība pēdējo gadu laikā ir pieaugusi teju ģeometriskā progresijā, tādēļ, to izvēloties, ir svarīgi ņemt vērā dažu labu padomu, lai par iztērēto naudu neiegrābtos nekvalitatīvā precē.

Eļļas var būt veselīgākas un mazāk veselīgas, respektīvi, tajās ir vairāk vai mazāk mums nepieciešamo uzturvielu, bet, izrādās, ne visas eļļas - pat visdārgākās - ir piemērotas cepšanai. Kas tad jāņem vērā, lai izvēlētos kvalitatīvu eļļu? Vai izslavētā olīveļļa der visam? Ar ko rafinēta eļļa atšķiras no nerafinētas? Kāpēc cepšanai derīga eļļa var nebūt piemērota mērcēm vai salātiem? Skaidrību šajos un citos jautājumos palīdzēs viest fitnesa trenere, veselīga dzīvesveida bloga “DietasABC” autore Ineta Rijniece un Latvijas garšu pazinējs, “Re’chef” šefpavārs Ingmārs Ladigs.

Kas jāņem vērā, izvēloties eļļu

Izvēloties eļļu, svarīgs rādītājs ir t.s. dūmu