Lai gan cīsiņus pagatavot ir ļoti vienkārši, dažas kļūdas novedīs pie tā, ka ēdiens izrādīsies sauss un bezgaršīgs. Galvenokārt, ja termiskās apstrādes laikā saplīsīs apvalks.
Jebkura labi pagatavota produkta stāsts sākas ar izvēli veikalā, un pat prasmīgākais kulinārijas speciālists nespēs pagatavot gardus cīsiņus, kas gatavoti no nekvalitatīvām izejvielām.
To sastāvā jābūt dabīgai gaļai, arī taukiem un kvalitatīvām garšvielām.
Šodien desu sastāvā var dominēt nevis gaļa, bet gan piedevas: soja, pupiņas, graudaugi, milti, koncentrāti un dažādas emulsijas. Tādējādi ražotāji samazina ražošanas izmaksas, bet mēs tiekam pie viltotiem cīsiņiem. Tāpēc rūpīgi ir jāizpēta etiķete, pirms liec ko savā iepirkumu grozā: cīsiņu sastāvā pirmajā vietā ir jānorāda gaļa, kas nozīmēs, ka tās ir vairāk nekā pārējo sastāvdaļu, kas arī nav mazsvarīgas un ir jāizpēta!
Ko tad mēs mēdzam darīt nepareizi?
Piepildīt pilnu katlu vai izbērt visu iepakojumu cīsiņu nelielā pannā nav labs gatavošanas veids. Tas neļaus tiem vienmērīgi gatavoties. Turklāt palielinās risks sabojāt apvalku gatavošanas laikā, un tas ir tiešs ceļš uz sausu un bezgaršīgu rezultātu. Optimāli ir pagatavot tik daudz desiņu, lai tās kā katlā, tā arī pannā vienmērīgi novietotos vienā slānī.