Šie ir cilvēki, kuri profesionāli pārzina siera šķirnes, to ražošanas un glabāšanas sarežģītību. Viņi konsultē restorānu un veikalu klientus, sagatavo saderīgu sieru plates un pēc vienas smaržas var noteikt siera veidu. Reta profesija: lai kļūtu par ekspertu, tev ir nepieciešama kolosāla zināšanu bāze, plaša pieredze darbā ar sieriem un smalka garšas izjūta. Tā kā garša un oža ir viņu galvenie darba rīki, siera someljē rūpīgi uzrauga veselību, nesmēķē un maz lieto alkoholu.
Vēl viena neparasta profesija, kas saistīta ar sieriem, precīzāk, ar parmezānu. Parmezāna klausītājs nepārbauda produkta kvalitāti pēc garšas, bet tikai pēc skaņas. Lai to izdarītu, viņš ar sudraba āmuru sasit siera galvu un spriež par siera gatavības pakāpi un par tā atbilstību standartam. Protams, lai būtu šīs profesijas pārstāvis, ir jābūt ļoti izcilai dzirdei, tāpēc par parmezāna klausītājiem tiek pieņemti tikai cilvēki ar muzikālu izglītību.
Jā, jā, ir arī tāds, var viņus arī saukt par tējas someljē. Viņi kontrolē tēju izejvielu kvalitāti, izstrādā jaunus maisījumus, nogaršo tējas un izlemj, vai konkrētai šķirnei būs komerciāli panākumi. Profesija ir prestiža un ļoti atbildīga: testētājam nepieciešama ne tikai lieliska garšu un smaržu izjūta, bet arī analītiska domāšana un iekšēja nojauta. Vairums šīs profesija pārstāvju meklējami Japānā, Ķīnā un Indijā, kur tējas dzeršanai ir īpaša nozīme.