Burgerologs, siera someljē, olīveļļas policija - ko dara šo profesiju pārstāvji?

FOTO: ESstock/Shutterstock.com

Šefpavārs, konditors, miesnieks, vīnzinis - šīs profesijas ir labi zināmas katram un jautājumus neprasa, bet pasaulē, kurā ēdieni un dzērieni ir galvenais, pastāv vēl virkne profesiju, kas nav tik ierastas, tomēr nepieciešamas, lai visā pasaulē var tiekties pēc dažādu produktu izcilības. Interesantu, ar ēdieniem un dzērieniem saistītu profesiju apkopojumu izveidojis portāls "Food in my room".

Siera someljē

Šie ir cilvēki, kuri profesionāli pārzina siera šķirnes, to ražošanas un glabāšanas sarežģītību. Viņi konsultē restorānu un veikalu klientus, sagatavo saderīgu sieru plates un pēc vienas smaržas var noteikt siera veidu. Reta profesija: lai kļūtu par ekspertu, tev ir nepieciešama kolosāla zināšanu bāze, plaša pieredze darbā ar sieriem un smalka garšas izjūta. Tā kā garša un oža ir viņu galvenie darba rīki, siera someljē rūpīgi uzrauga veselību, nesmēķē un maz lieto alkoholu.

Parmezāna klausītājs

Vēl viena neparasta profesija, kas saistīta ar sieriem, precīzāk, ar parmezānu. Parmezāna klausītājs nepārbauda produkta kvalitāti pēc garšas, bet tikai pēc skaņas. Lai to izdarītu, viņš ar sudraba āmuru sasit siera galvu un spriež par siera gatavības pakāpi un par tā atbilstību standartam. Protams, lai būtu šīs profesijas pārstāvis, ir jābūt ļoti izcilai dzirdei, tāpēc par parmezāna klausītājiem tiek pieņemti tikai cilvēki ar muzikālu izglītību.

Tēju testētājs

Jā, jā, ir arī tāds, var viņus arī saukt par tējas someljē. Viņi kontrolē tēju izejvielu kvalitāti, izstrādā jaunus maisījumus, nogaršo tējas un izlemj, vai konkrētai šķirnei būs komerciāli panākumi. Profesija ir prestiža un ļoti atbildīga: testētājam nepieciešama ne tikai lieliska garšu un smaržu izjūta, bet arī analītiska domāšana un iekšēja nojauta. Vairums šīs profesija pārstāvju meklējami Japānā, Ķīnā un Indijā, kur tējas dzeršanai ir īpaša nozīme.

Olīveļļas policija

Olīveļļa ir viena no viltotākajām precēm. Lai apkarotu nelegālu šī produkta piegādi un uzturētu labu tēlu un augstu kvalitāti, Itālijā tika izveidota īpaša policijas vienība. Tās darbinieki restorānos un veikalos nosaka olīveļļas kvalitāti un sastāvu un konfiscē viltotas preces. Protams, ne visi var šādi rīkoties, tāpēc konkrētu nodaļu veido tikai īpaši apmācīti policisti.

Burgerologs

Trakā burgeru popularitāte ir novedusi pie jaunas profesijas - burgerologa. Šis speciālists nāk klajā ar jauna veida burgeriem. Burgerologs strādā tandēmā ar iestādes šefpavāru. Viņi nogaršo jaunu produktu, un, ja burgers šķiet veiksmīgs, šefpavārs to iekļauj ēdienkartē - burgerologa ienākumi ir atkarīgi no pieprasījuma pēc jauna ēdiena. Neskatoties uz šķietamo vieglprātību, šī profesija ir ļoti pieprasīta: par labiem burgerologiem notiek īsts karš starp ātrās ēdināšanas ķēdēm.

Uz augšu
Back