Trīs metodes, kas palīdz kontrolēt ēšanas apjomu

FOTO: Viktor Kochetkov/Shutterstock.com

Liels klupšanas akmens tiem, kuri vēlas ēst veselīgāk un uzlabot savas auguma aprises, ir porciju izmēri. 

Lai samazinātu ikdienā apēstā ēdiena daudzumu, talkā var nākt trīs vienkāršas metodes. Jāsaprot gan, ka sākotnēji pie šiem paradumiem ir nopietni jāpiedomā, lai laika gaitā viss noritētu jau pašsaprotami.

Izmanto rokas

Lieliska metode ir mērīt ēdienu, izmantojot savu plaukstu. Olbaltumvielu porcijai jābūt plaukstas lielumā, dārzeņu porciju nosaka dūres lielums. Ogļhidrāti arī plaukstas izmērā, bet tauki - ne vairāk kā īkšķis.

FOTO: Ihor Biliavskyi/Shutterstock.com

Trauku izmēram ir nozīme

Izvēlies neliela izmēra šķīvjus un bļodas. It īpaši, ja runa ir par ēdienu, kas iesaiņots, lai ātri iekostu. Briseles universitātes zinātnieki ir atklājuši, ka cilvēki mēdz izēst visu iepakojumu neatkarīgi no tā, cik liels tas ir.

Nesteidzies

Nesteidzīga ēšana - šī metode patiešām darbojas. Ir nepieciešams laiks, lai smadzenes apstrādātu informāciju, kas nāk no kuņģa, un saprastu, ka ir sasniegta sāta sajūta un nav vajadzības ēst vēl ko, līdz viss rezultējas ar smagumu vēderā un ilgtermiņā arī liekiem kilogramiem.

Uz augšu
Back