Reizēm paskatoties un paklausoties tajā, kas notiek apkārt, rodas sajūta, ka dzīvojam diētu ieskautā pasaulē. Šķiet, katram ir vismaz daži draugi,  ģimenes locekļi, kuri ja ne tagad, tad vismaz kādreiz ir ievērojuši kādu diētu vai ir apņēmības pilni sākt. Kāpēc? Kādam diēta ir atteikšanās no noteiktām produktu grupām veselības uzlabošanas nolūkos, citam tas ir veids, kā tikt pie sava ideālā pludmales auguma un ietilpt izlaiduma vai kāzu dienas biksēs/kleitā.

Ksenija Andrijanova: “Man šķiet interesanti, ka esam nonākuši līdz tik ļoti labam dzīves līmenim, ka mums trendā ir bads. Vēsturē ir piedzīvoti tādi bada laiki, kas ir iznīcinājuši miljoniem cilvēku, bet te pēkšņi mēs esam dzīves punktā, kad bads ir stilīgi un cilvēki to dara brīvprātīgi. Fenomenāli!”

Lai arī nav zinātnisku pamatojumu, cik veselīga ir intervālā badošanās, Ksenija uzsver: “Ja cilvēkam nav veselības problēmu, ja, ievērojot šo pārtraukto gavēni, nerodas traucējoši blakusefekti, piemēram, sāpes kuņģī, galvassāpes, nemitīga bada sajūta, cilvēks ir ar sevi komfortā, jūt enerģijas pieplūdumu, tad nav arī pamatotu iemeslu, lai no šāda dzīvesveida atteiktos. Galvenais – ieklausīties savā ķermenī un nedarīt tam pāri, ja tas signalizē, ka kaut kas nav kārtībā.”

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest