Katrai zīmei raksturīgākie pārtikas produkti, vājības, ieteicamie augļi, dārzeņi un garšvielas.
Svari, Skorpions un Strēlnieks
Svari
- Pirmā dekāde: 24.09 - 3.10.
- Otrā dekāde: 4.10. - 13.10.
- Trešā dekāde: 14.10. - 23.10.
Svariem vajadzētu izvairīties no ēdieniem, kurus viņi īpaši mīl: tiem, kuriem nepieciešamas eksotiskas garšvielas un asas mērces, kā arī saldiem un trekniem desertiem un pīrāgiem. Galvenais ēdiens ir augļi. Svariem ir piemēroti jebkuri augļi, dārzeņi, graudi, citiem vārdiem sakot, visas zemes dāvanas. Tomēr daži augļi īpaši skaidri atspoguļo Svaru zīmes specifiku.
Šie ir Venēras augļi, ar kuriem Svari dalās ar Vērsi: āboli, avokado, banāni, kazenes, ķirši, mellenes, persiki, bumbieri, hurma, plūmes, avenes, rabarberi un zemenes.
Dārzeņi - zirņi, spināti, tomāti. Graudaugi - mieži, kukurūza, auzas, rudzi, kvieši.
Pirmās dekādes Svaru garšaugi un garšvielas - citrusaugļu mizas ekstrakts. Otrās dekādes - tamarinds un estragons. Trešās dekādes Svari var izmantot gandrīz visus garšaugus un garšvielas, bet vispiemērotākie ir: ķimenes, āboliņš, dilles, piparmētras, muskatrieksts, salvija.
Skorpions
- Pirmā dekāde: 24.10 - 2.11.
- Otrā dekāde: 3.11. - 12.11.
- Trešā dekāde: 13.11. - 22.11.
Skorpioniem jāizvairās no taukiem bagātiem pārtikas produktiem, īpaši dzīvnieku izcelsmes. Tomēr Skorpiona ēdienkarte ir viena no plašākajām. Tāpat kā citām ūdens zīmēm - Vēzim un Zivīm, tā pārtika ir saistīta ar ūdeni. Skorpiona ēdienkartē ir kalmāri, omāri, austeres, jūras ķemmītes un dažādas vēžveidīgo zupas.
Augļi - greipfrūti un arbūzs. Dārzeņi - burkāni, apiņi, sīpoli, bulgāru pipari, paprika, ķirbis, redīsi, salvija.
Pirmajā dekādē dzimušajiem noder šādi garšaugi un garšvielas: smaržīgie pipari, baziliks, koriandrs, ķimenes, karijs, ķiploki, ingvers, mārrutki, sinepes, melnie pipari, piparmētras, kardamons, lakrica, vaniļa. Otrās dekādes Skorpionam - lauru lapas, cigoriņi, kanēlis, citrons, žeņšeņs, rozmarīns, safrāns, sezams, anīss, krustnagliņas, kļavu sula, muskatrieksts, salvija. Trešās dekādes Skorpioniem jāizmanto kardamons, lakrica, salvija, piparmētras, ķimenes, vaniļa un citrons.
Strēlnieks
- Pirmā dekāde: 23.11 - 2.12.
- Otrā dekāde: 3.12. - 12.12.
- Trešā dekāde: 13.12. - 21.12.
Pareiza uztura pamatnoteikums ir ierobežots taukainas, treknas pārtikas patēriņš. Eksotiskie ēdieni un deserti Strēlniekam ir kaitīgi. Ēdienkarte ir diezgan bagāta. Strēlnieka galvenais gaļas ēdiens ir šķiņķis un cūkgaļa. Tāpat kā Lauvas, arī Strēlnieks gūst patiesu prieku no ēdieniem, kas pagatavoti uz atklātas uguns.
No dārzeņiem vēlams izvēlēties artišokus, Briseles kāpostus un kāpostus. Augļi ir diezgan neparasti - dateles, vīģes un mango, bet tie viņam ir īpaši nepieciešami. Kastaņi labvēlīgi ietekmē Strēlnieka organismu.
Strēlniekam pirmajā dekādē ir piemēroti šādi garšaugi un garšvielas: ķimenes, krustnagliņas, dilles, fenhelis, piparmētras, pētersīļi. Otrās dekādes Strēlnieku garšaugi un garšvielas - smaržīgie pipari, baziliks, koriandrs, ķimenes, karijs, sinepes, pipari, piparmētras, citrona miza. Ja esi trešās dekādes Strēlnieks, izmanto lauru lapas, cigoriņus, citronu, žeņšeņu, rozmarīnu, safrānu vai sezama sēklas, bet desertos kanēli.