Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Mežāzis, Ūdensvīrs un Zivis

Raksta foto
Foto: Shutterstock, TVNET kolāža

Katrai zīmei raksturīgākie pārtikas produkti, vājības, ieteicamie augļi, dārzeņi un garšvielas.

Mežāzis

  • Pirmā dekāde: 22 - 31.12.
  • Otrā dekāde: 1.01. - 10.01.
  • Trešā dekāde: 11.01. - 20.01.

Neēst treknus ēdienus, atturēties no majonēzes, šokolādes un alkohola. Mežāžiem starp ēdienreizēm vajadzētu dzert pietiekami daudz ūdens. Ja Mežāzis neuzdrošinās kļūt par veģetārieti, tad viņa ēdiens ir jērs. Mežāža ēdienkartē valda daudzveidības un izsmalcinātības iespējas.

Mežāža dārzeņi - bietes un baklažāni. Mežāzim raksturīgie augļi - melones un cidonijas.

Pirmās dekādes Mežāža garšvielas - anīss, krustnagliņas, muskatrieksts, salvija. Otrās dekādes - smaržīgie pipari, baziliks, koriandrs, ķimenes, karijs, ķiploki, ingvers, mārrutki, sinepes, pipari, piparmētras, kardamons. Desertā izmanto lakricu, salviju, piparmētru vai vaniļu. Trešās dekādes Mežāzim noder ķimenes, krustnagliņas, dilles, piparmētras, pētersīļi, lauru lapas, cigoriņi, kanēlis, citrons, rozmarīns, safrāns, sezams.

Ūdensvīrs

  • Pirmā dekāde: 21.01. - 30.01.
  • Otrā dekāde: 31.01 - 9.02.
  • Trešā dekāde: 10.02. - 19.02.

Ūdensvīra ēdiens ir saistīts ar ūdeni, jo tas ir noteiktās attiecībās ar trim ūdenszīmēm. Ūdensvīra ēdiens - visas jūras veltes: zivis, krabji un citi, vēžveidīgie un gliemenes. Augļi - kantalupa, melone un cidonija. Dārzeņi - bietes un baklažāni.

Pirmās dekādes Ūdensvīru garšaugi un garšvielas: kardamons, lakrica, salvija, piparmētras, ķimenes. Otrās dekādes Ūdensvīriem iesaka ķimenes, krustnagliņas, piparmētras, pētersīļus. Trešā dekāde - kardamons, lakrica, salvija, ķimenes, vaniļa, citrona miza. Pirmās un trešās dekādes Ūdensvīri var sevi lutināt ar  piparmētru tēju un glāzīti vaniļas saldējuma.

Zivis

  • Pirmā dekāde: 20.02 - 1.03.
  • Otrā dekāde: 2.03. - 10.03.
  • Trešā dekāde: 11.03. - 20.03.

Ēdienkarte līdzīga kā citiem ūdens zīmju pārstāvjiem - jūras veltes un zivis. Augļi - dateles, vīģes un mango, dārzeņi - artišoki, Briseles kāposti, puķkāposti. 

Pirmās dekādes Zivīm ir piemērotas tikai divas garšvielas - tamarinds un estragons. Arī otrās dekādes Zivīm aromātu un garšu kopums nav plašs - viss citrusainais. Trešās dekādes Zivīm izvēle gan ir krietni plašāka - smaržīgie pipari, baziliks, koriandrs, ķimenes, ingvers, pipari, piparmētras, karijs, ķiploki, mārrutki, sinepes.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu