Raksta turpinājums
Spēlējies ar krāsām un tekstūrām, pievērs uzmanību izmēram
Sajauc dažādas krāsas un tekstūras
Pievērs uzmanību augļiem un ogām ar košām krāsām, piemēram, zaļu, sarkanu, oranžu, violetu, dzeltenu, lai iezīmētu un kotrastētu katru augli, kas izmantots salātiem. Papildus daudzveidīgām krāsām, padomā arī par dažādu tekstūru apvienošanu. Daži augļi un ogas ir ar sēkliņām, citi - izteikti kaukšķīgi. Daži ir īpaši sulīgi, bet citi, savukārt, ar šķiedrainu miziņu. Sajauc to visu kopā, lai garša būtu īpaši saistoša.
Griez vienāda izmēra šķēlēs vai gabaliņos
Viena no pirmajām lietām, kuru māca kulinārijas skolās ir glīta gabalu griešana. Tas nav tikai vizuāli pievilcīgi, bet arī atvieglo ēšanu. Vienalga cik lielu šķēli vai gabaliņu gribi, izvēlies tādu izmēru, lai vari visus augļus sagriezt maksimāli vienādi.
Lasi vēl:
Raksta turpinājums