Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Ko darīt ar pāri palikušiem cepumiem? 5 idejas!

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: receptes.lv

Cepumus, kuri jau sen stāv vai ir sadrupuši, nemet ārā – tie noderēs jaunu desertu pagatavošanai.

1. Deserts brokastīm

Cepmus ieliec plastikāta maisīņā un sasmalcini ar mīklas rulli. Kārto slāņos augstās glāzēs: mājas ievārījumu vai medu, jogurtu, cepumus un vēlreiz visu atkārto. Pabeidz ar cepumiem.

Saldējuma – cepumu – aveņu kārtojums

Raksta foto
Foto: Receptes.lv

2. Dekors tortēm

Jebkurus mājas tortes nelīdzenumus vai nesmukumus var piesegt ar sasmalcinātiem cepumiem, Ar tiem var izdekorēt kūkas malas vai augšu.

Krāsainā cepumu-biezpiena kūka

Raksta foto
Foto: Receptes.lv

3. Saldējums – sendvičs

Gatavojies bērnu svētkiem? Atceries par interesantu saldējuma pasniegšanas veidu: starp diviem cepumiem ieliec saldējuma bumbiņu un cepumus mazliet saspied. Tādu sendviču ērti turēt rokās.

Putotais saldējums ar cepumiem, rozīnēm un marmelādi

Raksta foto
Foto: Receptes.lv

4. Pamatne kūkai

250 g sasmalcinātu cepumu sajauc ar 100 g izkausēta sviesta un kārto kūku formā, ar pirkstiem piespiežot pie malām un formējot pamatu un bortus. Tev sanāks kūkas pamatne.

Siera kūka ar cepumiem

Raksta foto
Foto: Receptes.lv

5. Mērce cepetim

Lai mērce būtu biezāka, pievieno tai 2-3 ēdamkarotes sasmalcinātu cepumu.

Autors: Bonappetit.lv

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu