/nginx/o/2020/02/06/12921556t1h184f.jpg)
Cepumus, kuri jau sen stāv vai ir sadrupuši, nemet ārā – tie noderēs jaunu desertu pagatavošanai.
Cepumus, kuri jau sen stāv vai ir sadrupuši, nemet ārā – tie noderēs jaunu desertu pagatavošanai.
1. Deserts brokastīm
Cepmus ieliec plastikāta maisīņā un sasmalcini ar mīklas rulli. Kārto slāņos augstās glāzēs: mājas ievārījumu vai medu, jogurtu, cepumus un vēlreiz visu atkārto. Pabeidz ar cepumiem.
2. Dekors tortēm
Jebkurus mājas tortes nelīdzenumus vai nesmukumus var piesegt ar sasmalcinātiem cepumiem, Ar tiem var izdekorēt kūkas malas vai augšu.
3. Saldējums – sendvičs
Gatavojies bērnu svētkiem? Atceries par interesantu saldējuma pasniegšanas veidu: starp diviem cepumiem ieliec saldējuma bumbiņu un cepumus mazliet saspied. Tādu sendviču ērti turēt rokās.
4. Pamatne kūkai
250 g sasmalcinātu cepumu sajauc ar 100 g izkausēta sviesta un kārto kūku formā, ar pirkstiem piespiežot pie malām un formējot pamatu un bortus. Tev sanāks kūkas pamatne.
5. Mērce cepetim
Lai mērce būtu biezāka, pievieno tai 2-3 ēdamkarotes sasmalcinātu cepumu.
Autors: Bonappetit.lv