/nginx/o/2020/02/06/12921556t1h184f.jpg)
Cepumus, kuri jau sen stāv vai ir sadrupuši, nemet ārā – tie noderēs jaunu desertu pagatavošanai.
1. Deserts brokastīm
Cepmus ieliec plastikāta maisīņā un sasmalcini ar mīklas rulli. Kārto slāņos augstās glāzēs: mājas ievārījumu vai medu, jogurtu, cepumus un vēlreiz visu atkārto. Pabeidz ar cepumiem.
/nginx/o/2020/02/06/12921556t1h184f.jpg)
2. Dekors tortēm
Jebkurus mājas tortes nelīdzenumus vai nesmukumus var piesegt ar sasmalcinātiem cepumiem, Ar tiem var izdekorēt kūkas malas vai augšu.
/nginx/o/2020/02/06/12921557t1h72ea.jpg)
3. Saldējums – sendvičs
Gatavojies bērnu svētkiem? Atceries par interesantu saldējuma pasniegšanas veidu: starp diviem cepumiem ieliec saldējuma bumbiņu un cepumus mazliet saspied. Tādu sendviču ērti turēt rokās.
/nginx/o/2020/02/06/12921555t1h4b4d.jpg)
4. Pamatne kūkai
250 g sasmalcinātu cepumu sajauc ar 100 g izkausēta sviesta un kārto kūku formā, ar pirkstiem piespiežot pie malām un formējot pamatu un bortus. Tev sanāks kūkas pamatne.
/nginx/o/2020/02/06/12921554t1he797.jpg)
5. Mērce cepetim
Lai mērce būtu biezāka, pievieno tai 2-3 ēdamkarotes sasmalcinātu cepumu.
Autors: Bonappetit.lv