Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais jeb krāsainā cepumu-biezpiena kūka

4 1

Sastāvdaļas

  • 4 paciņas "Selgas" cepumu (2 īru krēma un 1 šokolādes)
  • 1 kg biezpiena
  • 250 g saldā krējuma
  • 250 g skābā krējuma
  • 200 g ievārījuma (man bija plūmju, kurš bija sajaukts ar blenderētām dzērvenēm ar cukuru)
  • 1 glāze piena (cepumu mērcēšanai)
  • 1 liela kausējamās šokolādes tāfele
  • Marmelādes konfektes
  • 1 pac. vanilīna
  • 10 ēd. k. cukura

Pagatavošana

40 min.
  1. Vispirms pagatavo pildījumu.
  2. Biezpienu virtuves kombainā sakuļ viendabīgā masā. To var arī izmalt divas reizes caur gaļas mašīnu vai izberzt caur sietu.
  3. Tad saputo saldo krējumu ar 5 ēd. k. cukura un vanilīna.
  4. Saputo arī skābo krējumu ar atlikušo cukuru un visu sajauc ar biezpiena masu.
  5. Sagriež marmelādes konfektes gabaliņos un piejauc masai.
    Sagriež marmelādes konfektes gabaliņos un piejauc masai.
  6. Sāk veidot kūku:
  7. pirmajai kārtai paredzētos cepumus mērc pa vienam pienā un liek jaukti - brūnos ar gaišajiem uz paplātes vai dēlīša.
  8. Virsū klāj pabiezu kārtu ar biezpiena masu.
  9. Tad atkal cepumu kārtu, pārsmērē ar ievārījumu.
  10. Atkal cepumus, biezpienu un augšējo kārtu pārsmērē ar putukrējumu( kuru drusku atstāj šim nolūkam, pirms pievieno biezpienam).
  11. Izkausē šokolādi un salej silikona formiņās, no kurām veidosies konfektes dekorēšanai, atdzesē ledusskapī.
  12. Atlikušo šokolādi salaista virsū kūkai. Vēl dekorē ar pagatavotajām konfektēm, sadrupinātiem cepumiem un marmelādes gabaliņiem.
  13. Liek ledusskapī savilkties. Vislabāk garšo otrajā dienā.
    Liek ledusskapī savilkties. Vislabāk garšo otrajā dienā.
  14. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize