:format(webp)/nginx/o/2025/06/03/16892216t1h08e8.jpg)
Redīsi ir izcili, lai tos baudītu svaigus – atliek vien nomazgāt un grauzt tāpat vai griezt kādos salātos. Bet pārāk nenovērtēti tie ir arī citos formātos, piemēram, marinēti. Pie gardi, viegli iemarinētām redīsu šķēlītēm vari tikt pat dažu minūšu laikā. Bet, ja esi spēcīgākas marinādes cienītājs – vakarā pagatavo, no rīta jau ēd nost.
Marinējot redīsus, droši eksperimentē ar garšām: pievienojot vairāk cukura, iegūsi saldenāku garšu, vairāk sāls – kreftīgāku. Arī ar pašiem etiķiem vari eksperimentēt – sākot no parastā, beidzot ar sarkanvīna. Ātri pagatavojamās versijās var palīdzēt citrusaugļi, piemēram, citrons un laims.
Nebaidies no garšvielām un garšaugiem – bez lauru lapām, piparu graudiem un ķiploka noteikti vari izmantot arī sinepju sēklas, dilles, timiānu.