No plūmēm gatavo ievārījumus, kompotus, sulas, sīrupus un pikantos biezeņus. Tās ir piemērotas arī saldēšanai.
Plūmes gatavībā! Noderīgi padomi un receptes
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
- Nogatavojušās plūmes jāsargā no saspiešanas un triecieniem, jo tad tās ātri sabojājas.
- Mazliet iebojātas plūmes nevajag turēt vienā traukā ar veselām, jo tad arī tās sāks bojāties.
- Lai plūmēm varētu vieglāk izņemt kauliņus, tās abos galos krusteniski iegriež, tad vienā pusē pārgriež, atver vaļā un izņem kauliņu.
- Ievārījumu var gatavot gan no nemizotām, gan nomizotām plūmēm. Lai plūmēm novilktu miziņu, tās blanšē verdošā ūdenī un pēc tam strauji noskalo zem auksta ūdens strūklas.
- Ievārījumu bez miziņām var iegūt arī šādi: to karstu izberž caur sietu, vēlreiz uzkarsē un tad pilda burkās.
- Plūmju konservēšanai vispiemērotākās garšvielas ir kanēlis, krustnagliņas un vaniļa.
Teksts no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galēja; apgāds "Zvaigzne ABC"