Plūmju ievārījums

4 1
Plūmju ievārījums
Foto: Depositphotos.com
Ja vēlas viendabīgāku ievārījumu, plūmes blanšē un tad novelk miziņu. Degvīna vietā der arī brendijs.
Recepte no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galēja; apgāds "Zvaigzne ABC"

Sastāvdaļas

  • 1 kg plūmju bez kauliņiem
  • 1 kg želejas cukura
  • 50 ml plūmju degvīna

Pagatavošana

80 min.
  1. Plūmes sagriež gabaliņos, ber katlā un pievieno cukuru. Rūpīgi samaisa un atstāj 12 stundas, lai ievelkas.
  2. Tad maisot uzvāra un uz straujas uguns turpina vārīt 4 minūtes.
  3. Tad iemaisa degvīnu.
  4. Karstu pilda burkās un aizvāko.

    Lai labi garšo!
    Karstu pilda burkās un aizvāko.

Lai labi garšo!
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi