Plūmju kompots vīna sīrupā

3 1
Plūmju kompots vīna sīrupā
Foto: Depositphotos.com
Kompotam ieteicams izvēlēties labas kvalitātes vīnu, tādu, kurš ir vērtīgs arī pats par sevi. Izmantojot sliktu vīnu, labu kompotu pagatavot nevar.
Recepte no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galēja; apgāds "Zvaigzne ABC"

Sastāvdaļas

  • 2 kg plūmju
  • 1 l sausa sarkanvīna
  • 400 g brūnā cukura
  • 2 mazos gabaliņos salauzītas kanēļa standziņas
  • 2-3 uz pusēm pārlauzti zvaigžņu anīsi

Pagatavošana

100 min.
  1. Plūmes pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus.
  2. Katlā uzvāra sarkanvīnu ar cukuru, tad noņem no uguns un nedaudz atdzesē.
  3. Pēc tam plūmes liek burkās, pievieno garšvielas un pārlej ar sīrupu tā, lai līdz burkas maliņai paliktu aptuveni 1 cm.
  4. Burkām uzliek vāciņus, pasterizē 30 minūtes 90 °C temperatūrā, tad aizvāko.

    Lai labi garšo!
    Burkām uzliek vāciņus, pasterizē 30 minūtes 90 °C temperatūr...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi