Sākums > Receptes > Konservējumi

Plūmju kompots vīna sīrupā

2017. gada 24. augusts
Foto: Depositphotos.com
Kompotam ieteicams izvēlēties labas kvalitātes vīnu, tādu, kurš ir vērtīgs arī pats par sevi. Izmantojot sliktu vīnu, labu kompotu pagatavot nevar.
Recepte no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galēja; apgāds "Zvaigzne ABC"
Pagatavošana
100 min
1. Plūmes pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus.
2. Katlā uzvāra sarkanvīnu ar cukuru, tad noņem no uguns un nedaudz atdzesē.
3. Pēc tam plūmes liek burkās, pievieno garšvielas un pārlej ar sīrupu tā, lai līdz burkas maliņai paliktu aptuveni 1 cm.
4. Burkām uzliek vāciņus, pasterizē 30 minūtes 90 °C temperatūrā, tad aizvāko.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu