Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Salāti Rasols (parastais)

Rasols (parastais)

FOTO: Depositphotos

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 5 vārīti vidēji lieli (nevis vidēji mazi) kartupeļi
  • 3-4 vārītas olas
  • Vārītā desa + (pēc izvēles) drusciņa žāvētās desas
  • 4 - 5 vidēja izmēra marinēti gurķi
  • 1 bundža marinētu zaļo zirnīšu
  • 1 liels vārīts burkāns
  • Sinepes
  • Majonēze
  • Krējums
  • Pipari
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Kartupeļus, desu, gurķus, burkānus smalki sagriež. Ja slinkums, tad olas variet rīvēt, bet garšīgāk būs, ja arī tās sagriezīsiet. Saber sastāvdaļas piemērota izmēra traukā.
  2. * Gurķu marinādi vēlams uzreiz neizliet - to var vēlāk pēc vajadzības pieliet rasolam, lai tas ir sulīgāks un "kreptīgāks".
  3. * Ja ēšana plānota pēc krietna laiciņa, tad vēlams marinētos gurķus bērt atsevišķā traukā un rasolu maisīt tikai brīdi pirms ēšanas.
  4. Tālāk rasolam klāt pieber zaļos zirnīšus, pieliek ~ pustējkaroti sinepju (var vairāk vai mazāk - tas gaumes jautājums) un vienu paciņu majonēzes.
  5. Pieber sāli un piparus (ar sāls bēršanu ieteicams īpaši neaizrauties, jo majonēze un citi produkti bieži vien mēdz būt samērā sāliti).
  6. Rasolu ļoti, ļoti rūpīgi samaisa. Pagaršo. Tad pēc garšas un gaumes pieliek (ja nepieciešams) vēl garšvielas un, ja vajag, krējumu. Labu apetīti! :)
  7. * Par majonēzi un krējumu: tas, cik un kādā attiecībā tie tiks likti klāt rasolam, ir tīri gaumes jautājums - kādam varbūt šķitīs, ka var iztikt tikai ar majonēzi, bet citam rasols liksies garšīgāks, ja tajā ir tā pavairāk krējuma. Iesaku arī paeksperimentēt ar marinēto gurķu sulu - to var labi izmantot arī majonēzes vietā. :)
  8. * Vēl pēc garšas un patikas var pielikt klāt vienu vai divus ļoti, ļoti smalki sagrieztus ābolus, mazliet svaiga gurķa, kabača, kā arī dažādus zaļumus.
  9. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu

Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu

Salāti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas