2025. gadā portāls Receptes.lv svin apaļu jubileju – 20 garšīgi gadi kopā ar saviem lasītājiem. Paldies jums par kopā būšanu!
Ne tikai ikdienas darbos, bet arī virtuvē kopā ar Receptes.lv ir lieliskie TVNET GRUPAS kolēģi. Un kas gan varētu būt labāka dāvana kā jauna recepte un gards stāsts. Ar fantastiskām dzimšanas dienas pankūkām kolēģus un arī jūs iepriecina Jolanta Roze.
Jolanta ir TVNET GRUPAS redaktore, kura spēj uzrakstīt garšīgu rakstu kā par pankūkām un leģendāro kafejnīcu "Klidziņa", tā arī par pensiju fondiem, mežiem vai veselību.
Ar virtuvi Jolantai ir tuvas attiecības – šī taciņa ir iemīta gan profesionālajā dzīvē, gan privātajā – Jolanta gatavo daudz, dara to aizrautīgi, koši un galvenais – ļoti garšīgi!
Vai garšīgi un skaisti gatavot ir grūti?
Kādam tas padodas vieglāk, kādam – grūtāk, bet visu var iemācīties.
Kādi trīs produkti vienmēr ir tavā ledusskapī?
Olas, tomāti un kefīrs.
Trīs garšvielu karaļi ir...
Pipari, kanēlis un sojas mērce.
Tev negaršo?
Piens – tā ir mana bērnības trauma, un saldumi – vienkārši nekārojas. Gatavoju kūkas, desertus un citus saldos našķus tikai tāpēc, lai palutinātu savas trīs meitas un vīru.
Ja tev visu mūžu būtu jāēd viens ēdiens, kas tas būtu un kāpēc?
Kartupeļi, jo, kā zināms, latvieši tos māk pagatavot vismaz 444 dažādos veidos.
Dzimšanas dienas pankūkas apelsīnu marmelādes-šampanieša mērcē
:format(webp)/nginx/o/2025/05/20/16858019t1h0c81.jpg)
Sastāvdaļas:
Pankūkām (8 gab.):
- 2 olas
- 350 ml piena
- Ūdens pēc nepieciešamības
- 125 g kviešu miltu (apmēram ¾ glāzes)
- Šķipsniņa sāls
- 1 tējk. cukura
- 1 ēd. k. eļļas
- Papildus eļļa vai sviests – cepšanai
Mērcei:
- 100 g sviesta
- 1 šķipsna sāls
- 150 ml apelsīnu marmelādes
- 4 ēd. k. brūnā cukura
- 60 ml šampanieša/dzirkstošā vīna
Pagatavošana
- Pagatavo pankūku mīklu, sakuļot visas sastāvdaļas.
- Uzkarsētā pannā ar nelielu daudzumu eļļas cep pankūkas pāris minūtes no abām pusēm.
- Pannā, kur ceptas pankūkas, izkausē sviestu, pievieno brūno cukuru un maisot karsē, līdz cukurs izkusis un izveidojusies brūna karamele.
- Pievieno marmelādi (ja iespējams, izvēlies rūgto apelsīnu marmelādi) un vaniļas ekstraktu.
- Kad marmelāde sāk burbuļot, pievieno šampanieti, apmaisa pannas saturu un uz nelielas uguns karsē 2-3 minūtes. Tad pievieno sāli un iemaisa.
- Liek pannā trīsstūru formā salocītas pankūkas un izsildi pāris minūtes no katras puses, līdz tās ir piesūkušās ar gardo mērci un izsilušas.
- Pirms pasniegšanas pārrīvē apelsīna miziņu.
- Ja vēlies, vari pankūkas pasniegt, papildinot ar saldējumu vai putukrējumu.
Labu apetīti!