1. Izspiež sulu no apelsīniem. Vajadzētu sanākt apmēram 600 - 700 ml sulas. Nokāš sulu, lai nav biezumu.

Foto: Aina Pitrāne
2. Katliņā lej sulu, apmēram 200 ml ūdens, pievieno cukuru pēc garšas, kanēļa standziņu un uzvāra.

Foto: Aina Pitrāne
3. Pēc tam, kad sula jau sāk burbuļot, nelielā ūdens daudzumā iejauc kartupeļu cieti un maisot lej klāt.
4. Vāra vēl kādas apmēram 2 minūtes. Izņem kanēļa standziņu un nes ķīseli atdzesēt.
5. Lej traukā saldo krējumu, pievieno biezpienu un pūdercukuru. Ar mikseri saputo.

Foto: Aina Pitrāne
6. Lej bļodā ķīseli, pievieno biezpiena krēmu, pārber pāri sarīvētu tumšo šokolādi.
Lai labi garšo!

Foto: Aina Pitrāne