Pārbaudītu rīsu zupas sagatavi ziemas krājumiem iesaka pieredzējusi konservētāja Anita Keiša: "Padalīšos ar rīsu-dārzeņu sagataves recepti, kas der gan kā zupiņai - gan ar gaļu, gan bez - gan arī tāpat noēšanai."
Pagatavošana
60 min
1. Katlā uzkarsētā eļļā apcep sīpolus aptuveni 10 minūtes.
2. Pievieno burkānus, cep vēl 10 minūtes.
3. Liek klāt papriku, cep 10 minūtes. Tad pievieno tomātus, apmaisa un sautē 15 minūtes.
4. Pievieno rīsus, cukuru, sāli, maltos piparus, ķiplokus un vēl pasautē 5-7 minūtes.
5. Iemaisa etiķa esenci, nogriež liesmu, karstu masu liek tīrās burkās, aizvāko, apgriež ar vākiem uz leju, sasedz un atdzesē līdz rītam. Veseli ēduši!