Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Skābā krējuma un rabarberu pīrāgs

FOTO: Depositphotos.com

Nav noslēpums, ka rabarberi un skābais krējums ir ļoti saderīgas sastāvdaļas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 250 g miltu
  • 150 g sviesta
  • 100 g skābā krējuma
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • Pildījumam:
  • 300 g skābā krējuma
  • 250 g cukura
  • 3 ēd. k. miltu
  • 1 ola
  • 5-7 rabarberi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Visas mīklas sastāvdaļas sajauc, samīca mīklu, saveļ bumbiņā un liek uz 20 minūtēm ledusskapī atdzist.
  2. Pa to laiku notīra rabarberus un sagriež nelielos gabaliņos. Rabarberu daudzums ir variējams, atkarībā no to lieluma. Svarīgi atcerēties, ka tiem ir jābūt daudz.
  3. Tad sajauc kopā visas pārējās pildījuma sastāvdaļas un kuļ (var ar mikseri) līdz cukurs izkusis.

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.
  4. Ņem mīklu, izveltnē un ieklāj kūkas pamatne un uz maliņām.
  5. Uz mīklas ber sagatavotos rabarberus un pārlej ar krējuma masu.
  6. Cep aptuveni 50 minūtes. Kad maliņas brūnas un masa kārtīgi sarecējusi un arī kļūst brūna - pīrāgs gatavs.
  7. Pirms griež, ļauj vismaz 20 minūtes padzist.

    Lai labi garšo!
    Pirms griež, ļauj vismaz 20 minūtes padzist.

Lai labi gar...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigi tomāti ar ķiplokiem ziemai

Svaigi tomāti ar ķiplokiem ziemai

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA