Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas kotletes mājinieku gaumē

Foto: Depositphotos.com
Vai maz var būt kas labāks par mājās ceptām kotletēm? Šeit viena no daudzajām iespējamajām versijām.
Pagatavošana
60 min
1. Ūdenī izmērcē baltmaizes šķēles. Garoziņu noņem, tā nav nepieciešama.
2. Smalki sakapā nomizotus sīpolus.
3. Gaļu samaļ, izmantojot rupjāko variantu.
4. Pie maltās gaļas pievieno saplucinātu, ūdenī izmērcētu baltmaizi, olu un sīpolus. Papildina ar garšvielām.
5. Gaļas masu ļoti rūpīgi samaisa, lai visas sastāvdaļas iejaucas. Tad gaļu arī paceļ no bļodas un met tajā kā bumbiņu (šādi darbojas dažas minūtes, līdz masa paliek vijīga).
6. Kad sportiskās aktivitātes beigušās, ļauj gaļai 10-15 minūtes atpūsties.
7. Ar mitrām rokām veido sev tīkama izmēra kotletes (atceroties, ka tas cepšanas procesa laikā mazliet sarausies) un apviļā miltos (bet ļoti plānā kārtiņā).
8. Kotletes cep labi sakarsētās taukvielās. Sākumā no abām pusēm apcep zeltainas bez vāka (vidēji 3 minūtes no katras puses), tad ļauj 3 minūtes cepties zem vāka, bet uz mazākas uguns.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu